Jeans

Sjekk lommene når du prøver jeans

Feil lommer kan gjøre at rumpa ser bredere oglengre ut.

I KALDT VANN: Vask jeansene i kaldt vann etter at du har kjøpt dem, for å bevare passform.  Foto: Image Source
I KALDT VANN: Vask jeansene i kaldt vann etter at du har kjøpt dem, for å bevare passform. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å finne den perfekte jeansen kan ofte være et lite mareritt. Ja, hele 9 av 10 KK.no-lesere har tidligere erkjent at olabukser er noe av det vanskeligste å shoppe, og at man ofte kvier seg for å se etter dette i butikkene. For uansett hvor lekker den saggete boyfriendjeansen, eller supertrange highwaistbuksa ser ut på modellplakaten i butikken, sitter den aldri helt likt på din rumpe og kropp. LES OGSÅ: Husk dette når du kjøper ny olabukse

Lommer har mye å si

Dersom buksen får deg til å se større, bredere eller tjukkere ut, eller gir inntrykk av at stussen din er milelang og flat som en pannekake, da har du antagelig valgt en modell med «feil» lommer for akkurat din bakende. Lommene på jeansen har nemlig alt å si for hvordan den ser ut bakfra. - En veldig viktig ting, hvis du ønsker at jeansen skal gi deg en fin og spretten rumpe, er å se etter bukser hvor lommene ikke sitter for langt fra hverandre. Da vil rumpa se bredere ut, har Martin Gustavsson - Product Manager for Never Denim, tidligere uttalt til KK.no: - Sitter lommene for høyt oppe, vil rumpa også se lengre ut. Så de to tingene bør man være spesielt nøye med. Du bør også se etter bukser med store lommer hvis du ønsker å gi inntrykk av at rumpa er mindre, og små lommer hvis du vil forstørre den.Store lommer som sitter tett og litt lavere, gir også et lite «løft» til stussen - slik at den ser mer spretten ut. LES OGSÅ: Slik bevarer du fargen på jeansen

Velg buksa med riktige lommer

Hva slags lommer du bør se etter på jeansen, kommer selvsagt an på hva du ønsker å oppnå. Nedenfor får du noen flere tips: Er drømmerumpa mindre? Unngå lommer med masse finesser og stash, som sømmer, klaffer og knapper. Detaljer tiltrekker seg nemlig oppmerksomhet. Velg heller en bukse med enkle og små lommer. Vil du se tynnere ut? Lommer som sitter tett vil gjøre at du ser smalere ut. Har du brede hofter og smal midje? Gå for skrå lommer i stedet for firkantede. De vil følge fasongen og gi illusjonen av smalere hofter.Vil du legge på deg litt? Lommer som sitter langt fra hverandre gjør rumpa bredere. Vil du gi den et løft i tillegg, velger du en bukse med store lommer som sitter tett og lavt. Vil du gi form til liten rumpe?Velg lommer med buede linjer. Det vil gi mer form hvis stussen din er liten. Vil du se høyere ut?Dersom du er liten av vekst, kan det være fint å velge bort bukser med store lommer og legg. Tenk enkelt.LES OGSÅ: Slik finner du perfekte jeans for dine formerDenne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer