Box jump:

Sjekk om du bør inkludere box jump i treningen din

- Box jump i kombinasjon med andre kroppsvektøvelser kan være bedre for forbrenningen enn en vanlig joggetur.

BOX JUMP: Box jump utfordrer hele kroppen, både kondisjon, spenst, koordinasjon og egen kroppsvektstyrke. FOTO: NTB Scanpix
BOX JUMP: Box jump utfordrer hele kroppen, både kondisjon, spenst, koordinasjon og egen kroppsvektstyrke. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

nDu har garantert sett øvelsen på treningssenterne og på Crossfit-timer, eller på viralvideoer på Instagram. Bokser i ulike høyder som folk hopper opp på er nemlig blitt veldig populært – og det er det all grunn til.

Box jump utfordrer nemlig hele kroppen, både kondisjon, spenst, koordinasjon og egen kroppsvektstyrke.

- Box jump er en plyometrisk øvelse (spenst), som involverer store deler av muskulaturen i underkroppen. Plyometrisk trening er bra for å utvikle den eksplosive muskelstyrken, og box jump er en effektiv øvelse for å styrke sete og lårmuskulatur. I tillegg har den også innslag av cardio ved et høyt tempo i gjennomføringen.

Det sier daglig leder hos Torp&Co Klinikken og KKs treningsekspert, Christian Torp. Videre forklarer han at box jump utfordrer både spenst, koordinasjon, balanse, kondisjon, samt egen kroppsvektstyrke - og at den er enkel å utføre:

- Den er svært enkel å få til både på treningssenter, hjemme og ute i naturen, du trenger kun tilgang til en box, trapp, benk, stubbe, stor stein, eller noe annet egnet å hoppe opp på, bare sørg for stødig underlag, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer