Psykisk Helse

- Sjenerthet kan være noe man er født med

Og det kan redusere livskvaliteten betydelig, sier ekspertene.

SJENERT OG ENSOM: Ifølge Statistisk sentralbyrå opplever ca. 1 av 4 ensomhet i dag. Eksperter forteller at sjenerte ofte er mer utsatt.  Foto: Shutterstock / Alex Malikov
SJENERT OG ENSOM: Ifølge Statistisk sentralbyrå opplever ca. 1 av 4 ensomhet i dag. Eksperter forteller at sjenerte ofte er mer utsatt. Foto: Shutterstock / Alex Malikov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen mennesker er utadvendte og elsker å være sosiale og et naturlig midtpunkt. Andre er innadvendte eller sjenerte, og har problemer med å starte en samtale. Noen blir også nervøse og usikre rundt andre mennesker, og opplever at det påvirker livet negativt. Det kan føre til ensomhet og isolasjon. 

LES OGSÅ: Ensomhet er farligere enn røyking og mange nordmenn opplever sosial isolasjon

- Sjenerte har en tendens til å trekke seg tilbake fra sosiale arrangementer, enten ved å avlyse eller ved å holde seg for seg selv. De har vanskelig for å starte en samtale, og føler seg nervøs i møtet med andre. Sjenerte har ofte færre venner og er mer ensomme enn andre, sier Roger Ekeberg Henriksen, som er førsteamanuensis ved Høgskolen i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer