Matmyter:

Sjokolade er bra for sexlysten, og rødvin er godt for blodet? Dette sier ekspertene om matmytene

Du skal ikke tro alt du hører...

MATMYTER: At du har hørt det, betyr ikke nødvendigvis at det stemmer... Vi har funnet sannheten om de vanligste matmytene. FOTO: NTB Scanpix
MATMYTER: At du har hørt det, betyr ikke nødvendigvis at det stemmer... Vi har funnet sannheten om de vanligste matmytene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det finnes mange antakelser om mat vi gjerne tar for god fisk, men dersom vi spør ernæringsekspertene om sannheten i disse matmytene, viser mange seg å være nettopp dette; myter.

Vi har samlet 20 av de vanligste matmytene og spurt ernæringsekspertene; Fakta, myte, eller tja? (Vi advarer om at du kanskje kan bli litt skuffa).

Ekspertene er Anette Noem Sexe, Ernæringsrådgiver hos Sterk Helse, og Jeanette Roede, ernæringsekspert og konseptsjef i Grete Roede AS.

1. Gulrøtter gir godt syn

Anette: TJA. Gulrøtter inneholder vitamin A, som blant annet er viktig for nattesynet. Det er likevel veldig uvanlig med mangel på A-vitamin i Norge, og et økt inntak over anbefalt mengde vil nok ikke korrigere synet.

Jeanette: FAKTA. Gulrøtter og andre gulrøde og grønne grønnsaker (samt tran, fet fisk, lever, eggeplomme og melkeprodukter) inneholder vitamin A som er godt for synet, spesielt nattesynet. For lite vitamin A kan gjøre at man får dårlig syn.

2. Nøtter inneholder flere kalorier enn smågodt

Anette: FAKTA. Nøtter inneholder mye fett og har derfor høyere kaloriinnhold enn smågodt, som inneholder mest sukker. Likevel får du med deg mer næring på kjøpet ved å velge nøtter fremfor smågodt. Som med alt annet er det mengde som er viktig hvis du vil passe på kaloriinntaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer