Lite energi?

Sju energityver du bør være obs på

Føler du deg ofte tappet og trøtt uten helt å forstå hvorfor? Da kan du se nærmere på disse sju energityvene - for selv om riktig kosthold, søvn og fysisk aktivitet påvirker energinivået, er det også andre energityver du bør være obs på.

TAPPET: Er du aldri helt på topp? Da kan det hende at du har for mange energi- tyver i livet ditt. Foto: NTB
TAPPET: Er du aldri helt på topp? Da kan det hende at du har for mange energi- tyver i livet ditt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Går du rundt og kjenner at du er trøtt og sliten mer eller mindre hele dagen? For mange er det dessverre blitt en del av hverdagen å aldri føle seg helt pigg og uthvilt.

Men for at du skal kunne føle deg piggere og mer våken, kan det være nødvendig å fokusere mer på det som gir deg energi, og rydde bort mer av det du blir trøtt av. Det første du bør fokusere på er å spise riktig og næringsrik mat, samt at du får i deg nok søvn. Deretter er selvsagt alt som handler om fysisk bevegelse og trening av det gode. Men du må også sørge for at du ikke tar på deg for mange oppgaver.

I tillegg til disse mer opplagte faktorene, finnes det flere andre energityver som vi sjelden tenker på eller snakker høyt om, ifølge den amerikanske psykiateren, Tyson Lippe. Her får du sju av dem:

1. Overstimulering

Dersom du lett lever deg inn i karakterer du ser på tv, kan du oppleve at du en liten stund kjenner på de samme følelsene som blir formidlet. Da kan du risikere å bli overstimulert, og må kanskje anstrenge deg mentalt for å greie å roe deg ned igjen. Det er store forskjeller på hva slags typer program man blir påvirket av, men prøv å legge merke til hva som påvirker deg mest, og unngå disse på kveldstid. Det kan også være lurt å begrense all tv-titting over en periode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer