Irriterende pasienter

Sju uvaner fastlegen ønsker at vi slutter med

Og vi som trodde det var innafor …

IRRITERENDE PASIENTER: Det er ikke alt hos pasientene som faller i like god jord hos fastlegen. FOTO: NTB
IRRITERENDE PASIENTER: Det er ikke alt hos pasientene som faller i like god jord hos fastlegen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mange er superfornøyd med fastlegen sin og forblir trofast, mens andre benytter seg av muligheten til å bytte fortere enn svint, enten fordi de ikke føler de får hjelpen de trenger, eller på grunn av manglende kjemi.

Men har du tenkt på at legen også kan ha en mening om deg? Og at det faktisk er en del ting vi pasienter gjør, som kan få legen til å irritere seg?

KK har tidligere skrevet om uvaner vi har som kan få restaurantpersonalet til å irritere seg, og vi har sett på hva som kan få ansatte i klesbutikkene til å se rødt. Og nå etter korona, er vi kanskje ekstra urutinerte i møte med andre, noe som kan gi grobunn for irritasjoner av ulike slag.

Vanskelige pasientbesøk

I en studie publisert av The Archives of Internal Medicine i 1999 kom det frem at leger opplevde opp mot 15 prosent av pasientbesøkene som vanskelige, ifølge ABC News, gjengitt av Din Side.

I det samme tidsskriftet ble det i 2016 publisert en studie som viser at det kan oppstå store problemer når pasientene ser ut til å være misfornøyd med behandlingen eller har urealistiske forventninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer