Coronavirus i Norge:

Sjudoblet nettsalg av medisiner

Apotekene selger mer medisiner på nett enn noensinne etter at coronaviruset kom til Norge.

FOLKETOMT: Apotek1 på Sandnessenteret oppfordrer folk til holde avstand til ansatte og andre kunder for å unngå å spre coronasmitte. Folk er også blitt flinkere til å handle medisinene sine på nett enn før. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix
FOLKETOMT: Apotek1 på Sandnessenteret oppfordrer folk til holde avstand til ansatte og andre kunder for å unngå å spre coronasmitte. Folk er også blitt flinkere til å handle medisinene sine på nett enn før. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Vi har aldri har opplevd liknende. Sett oppimot samme tid i fjor har salgsvolumet økt med 700 prosent, sier daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth til Vi.no

Nettapoteket Farmasiet merker at det er stor etterspørsel etter medisiner på nett etter at coronaviruset kom til Norge. Salget av reseptbelagte legemidler er tidoblet og det selges mer av alle typer medisiner som Ibux, Paracet og Otrivin.

Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk, har tidligere uttalt til Vi.no at det har vært en kolossal økning i salg av Paracet og Ibux de siste ukene i forbindelse med at coronaviruset kom til Norge.

Grunnet hamstring av medisiner bestemte Legemiddelverket 17. mars at apotekene bare kan levere ut én pakke reseptfritt legemiddel om gangen. Dette for å sikre at alle får tak i de legemidlene de trenger. Fra før er det begrensninger på uttak av reseptbelagte legemidler.

Legemiddelverkets begrensninger gjelder også for handel av medisiner på nett. Men å handle fra sofaen er et godt alternativ til å reise fysisk til apoteket. De fleste apotek tilbyr salg av medisiner på nett og du kan finne dine resepter ved å logge inn med din BankID.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer