Eldreombud

- Skal ikke de eldres interesser fremmes?

Betyr en avvikling av Eldreombudet at ingen lenger skal jobbe for å fremme de eldres rettigheter, spør Livsglede for eldre.

ELDREOMBUDET TRENGS: Eldreombud Bente Lund Jacobsen mener arbeidet med å fremme de eldres rettigheter må trappes opp, ikke ned. Foto: Eldreombudet
ELDREOMBUDET TRENGS: Eldreombud Bente Lund Jacobsen mener arbeidet med å fremme de eldres rettigheter må trappes opp, ikke ned. Foto: Eldreombudet Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Både Eldreombudet og andre som jobber for de eldres rettigheter, reagerer sterkt på nyheten om at Eldreombudet skal avvikles. Det var i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett som ble lagt fram torsdag at nyheten om regjeringens avvikling av Eldreombudet med virkning fra 1. juli 2023 ble lagt fram.

- Regjeringens grunn er først og fremst økonomisk. Flere av Eldreombudets oppgaver blir allerede dekket av andre ombud og instanser. Med en krevende ressurssituasjon mener regjeringa at ressursbruken ikke svarer seg, fordi ulike instanser har overlappende ansvarsområde og funksjoner, uttalte Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Økonomisk besparende?

Regjeringens forslag kom overraskende på eldreombud Bente Lund Jacobsen.

– Stortinget vedtok enstemmig å opprette Eldreombudet ved lov i 2020. Jeg forventer at det står ved lag og at Eldreombudet opprettholdes. Arbeidet med å fremme eldres interesser må trappes opp, ikke ned. Eldreombudet trengs som vaktbikkje og trekkhund, sier hun til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer