Du skal betale regningen på en restaurant - og blir brått litt usikker. Hvordan var dette med tipsingen, igjen? Du har hørt at det ikke er nødvendig å tipse på norske restauranter, men så runder du likevel opp beløpet, bare for å være på den sikre siden.
I utlandet er det ofte faste prosenter vi er forventet å betale i tips når vi spiser ute. I mange land lever de ansatte på inntektene de får gjennom tips, men slik er det jo ikke her til lands.
Så er det egentlig nødvendig å tipse i Norge? Vi har hørt med ekspertene.
Ikke nødvendig
Spare- og forbrukerøkonom i Storebrand, Cecilie Tvetenstrand, svarer:
- I utgangspunktet trenger du ikke tipse når du er ute og spiser i Norge. Her får de som jobber på spisestedene fast lønn som ikke er basert på at kundene tipser, men hvor mye de jobber.
Men selv om det ikke er nødvendig, er det mange som tipser likevel, forklarer hun.
- Det kan være en hyggelig gest dersom du er ekstra fornøyd med servicen og maten. Det er likevel ikke noe du skal føle at du må. Det er nok en del som tror vi må tipse i Norge ettersom det er slik i mange andre land, forklarer hun.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger