Janka Polliani:

– Skjønner ikke hvordan jeg kunne være så slem

Daglig får influenseren spørsmål om hvordan hun gikk fra å være anorektiker til å elske kroppen sin.

KROPP ER TOPP: Influenser og moteprofil, Janka Polliani, delte nylig et viktig innlegg på sin Instagramprofil, om hvordan man kan trene hjernen til å elske og akseptere kroppen sin for slik den er. Foto: Skjermdump fra Instagram @polliani
KROPP ER TOPP: Influenser og moteprofil, Janka Polliani, delte nylig et viktig innlegg på sin Instagramprofil, om hvordan man kan trene hjernen til å elske og akseptere kroppen sin for slik den er. Foto: Skjermdump fra Instagram @polliani Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

–Kanskje du hater kroppen din. Eller kanskje du bare skulle ønske at kroppen din så annerledes ut. Du er ikke alene!

Det skriver influenser og moteprofil, Janka Polliani, i et av sine siste innlegg på Instagram. I samme post forteller hun at et av de spørsmålene hun oftest får, er hvordan hun får selvtillit og hvordan hun gikk fra å være anorektiker, til å elske kroppen sin.

– Noen ganger tenker jeg tilbake, og skjønner ikke hvordan jeg kunne være så slem, skrev hun i innlegget hvor hun deler åtte personlige tips til hvordan man kan elske kroppen sin og akseptere den for slik den er.

Skjer ikke over natten

Polliani er en av Norges største influensere og moteprofiler. Kroppspositivisme og å elske seg selv for den man er, er tydelig en hjertesak for henne.

Hun har lenge vært åpen om sin kamp mot spiseforstyrrelser, og har tatt et kraftig oppgjør med blant annet redigeringsapper som bidrar til å skape et urealistisk og usunt skjønnhetsideal.

– Å lære å elske kroppen din vil ikke skje over natten. Små, daglige ritualer er nøkkelen for å komme seg et skritt videre på denne reisen. Over tid kan du sakte, men sikkert kan du trene opp hodet til å slutte å være så kritisk til kroppen din. En veldig god vane er å ha en positiv bekreftelsesøvelse foran speilet, skriver hun som ett av tipsene i innlegget.

SELVSIKKER: Ved hjelp av blant annet gode rutiner og et positivt mindset har Janka lært seg å elske kroppen sin for slik den er. Foto: Skjermdump fra Instagram @polliani
SELVSIKKER: Ved hjelp av blant annet gode rutiner og et positivt mindset har Janka lært seg å elske kroppen sin for slik den er. Foto: Skjermdump fra Instagram @polliani Vis mer

Gjør en forskjell

Og i et samfunn hvor kroppspresset aldri har vært større er det viktig med profiler som Polliani, som åpenhjertig deler at man er så mye mer enn bare kroppen sin.

Flere norske kjendiser, som Triana Iglesias, Marna Haugen og Lene Alexandra Øien viser sin støtte og takknemlighet i kommentarfeltet, for moteprofilens viktige melding til følgerene sine.

Innlegget har fått hundrevis av kjærlige kommentarer, som understreket hvor viktig budskapet er.

«Du gjør en forskjell, gode Janka. Takk for at du er så modig. Jeg beundrer styrken og råskapen din!!», skriver en følger.

«Takk for denne meldingen! Det er så viktig!!!», skriver en annen.

POSITIV: Moteprofilens følgere er glade og takknemlige for budskapet hun deler med dem. Foto: Skjermdump fra Instagram @polliani
POSITIV: Moteprofilens følgere er glade og takknemlige for budskapet hun deler med dem. Foto: Skjermdump fra Instagram @polliani Vis mer

KK har prøvd å kontakte Polliani for en kommentar, men hun har ikke svart på våre henvendelser.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer