Skjørost:

Skjørost inneholder nesten dobbelt så mye protein som cottage cheese

Og du kan lage den helt selv!

SKJØROST: Visste du at skjørost inneholder dobbelt så mye protein som cottage cheese? FOTO: NTB Scanpix
SKJØROST: Visste du at skjørost inneholder dobbelt så mye protein som cottage cheese? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Cottage cheese - du kjenner til det, ikke sant? Den magre ferskosten har nemlig blitt enormt populær her til lands i løpet av de siste årene - og spesielt blant de som trener mye da den inneholder en god del protein (som er gunstig å få i seg når man skal bygge muskler).

Men visste du at det finnes en ost som inneholder enda mer protein enn cottage cheese? Hvis du kommer fra Røros-området, er sannsynligheten stor for at du allerede har smakt osten - denne heter nemlig skjørost og er laget av noe så enkelt som skummet kulturmelk (mens cottage cheese er laget av søtmelk og fløte).

Du kan se næringsinnholdet til cottage cheese og skjørost lengre ned i saken.

LES OGSÅ: Slik lurer du cottage cheese inn i middagen

Skjørost inneholder mye mer protein enn cottage cheese

Kari H. Bugge, som er ernæringsfysiolog og fagsjef hos Grete Roede AS, forteller til KK.no at når det gjelder næringsinnholdet til de to ferskostene er det både likheter og ulikheter.

- Sammenligner du skjørost med original cottage cheese så er innholdet av energi det samme, mens den fettfrie cottage cheesen inneholder noe mindre. Men mens den originale cottage cheesen inneholder noe fett, er skjørosten nærmest fettfri (som den fettfrie cottage cheesen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer