Bakterier i håndtørkere:

Skremmes av dette etter viral video

Mange har ikke tenkt på hvor mye bakterier det finnes i disse.

HVORDAN TØRKER DU HENDENE? En video som har gått sin seiersgang i sosiale medier viser hvor mye bakterier det finnes i lufttørkere. Nå nekter folk å bruke dem. FOTO: NTB
HVORDAN TØRKER DU HENDENE? En video som har gått sin seiersgang i sosiale medier viser hvor mye bakterier det finnes i lufttørkere. Nå nekter folk å bruke dem. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi har alle opplevd det. Når du er skikkelig tissetrengt i bilen og må stoppe på en bensinstasjon som ikke har blitt renovert siden 90-tallet, eller på en festivaldo den siste festivaldagen. Å tisse på offentlige toaletter skulle vi ofte helst vært foruten.

Det er som regel selve toalettet som er forbundet med dårlig hygiene, men mange av oss har ikke engang tenkt på at det kan være andre bakteriefeller på offentlige toaletter.

Hva slags tørking er mest effektivt?

En TikTok-bruker undersøker hvor mye bakterier det er på ulike steder i serien «How Germy Is It?». De to amerikanerne bak serien på videodelingsplattformen la i midten av juli ut en video der en av dem viser hvordan han tar prøver fra lufttørking av hendene etter ulike offentlige toalettbesøk – både manuell lufttørking hvor han rister på hendene, og ved hjelp av håndtørkere som blåser varmluft.

Etter noen dager tar han frem prøvene etter å ha oppbevart dem forseglet. I videoen kommer det tydelig fram at det er et yrende bakterieliv i håndtørkeren, og betraktelig mer enn testen fra han viftet hendene fritt i luften. Sistnevnte hadde et utslag på minimalt av bakterier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer