Skritteller

Skrittelleren - venn eller fiende?

Hva bør vi velge av 5000 skritt i rolig tempo eller rask løping opp trappa? Vi har tatt en prat med ekspertene.

FÅ OPP PULSEN ELLER GÅ MANGE SKRITT?: Her gir forskerne gode råd til hvordan du får enklest helsegevinst. FOTO: NTB
FÅ OPP PULSEN ELLER GÅ MANGE SKRITT?: Her gir forskerne gode råd til hvordan du får enklest helsegevinst. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å holde seg i form gir flere positive utslag. Å være aktiv gjør at du tåler hverdagslig aktivitet bedre, får bedre søvn og utholdenhet, og du vil tåle livets påkjenninger bedre. Dette er bare noen av effektene du kan få - men hva er den mest effektive og enkle måten å holde seg i form på?

En produsent av skrittellere skal ha brukt slagordet om at man bør gå 10 000 skritt om dagen, noe som samsvarer med anbefalingene til Helsedirektoratet. Anbefalingen om antall skritt baseres på å forbedre den generelle folkehelsen.

Det problematiske med å telle antall skritt er at skrittene ikke sier noe om høydemetere, terreng og intensitet. Spørsmålet man bør stille seg er derfor om man har fått opp pulsen og kjent seg andpusten i løpet av dagen. Så er det egentlig så viktig med de mye omtalte 10 000 skrittene daglig?

Opp med pulsen

Linda Ernstsen er førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie ved NTNU. Hun har forsket på kondisjon, og mener det er viktig å bevisstgjøre viktigheten av å få opp pulsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer