Knebøy:

- Skulle jeg gjort en øvelse resten av livet, måtte det blitt knebøy

Sterkere kjerne, bedre holdning og fastere rumpe. Dette er bare noen av fordelene ved knebøy.

TRENING: Knebøy er en øvelse for hele kroppen og som har flere fordeler enn du kanskje tror. FOTO: NTB
TRENING: Knebøy er en øvelse for hele kroppen og som har flere fordeler enn du kanskje tror. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Knebøy gjør hverdagsaktiviteter lettere. For hvor ofte gjør vi ikke en knebøybevegelse ila dagen? Opp og ned av toalettet, opp og ned fra kontorstolen, sofaen, ned i dyp huksittende for å ta på barna parkdressen etter knyte skoene til poden? Tenk etter selv, det skjer nokså ofte, og helt automatisk hver dag. Knebøy gir økt styrke i hele kroppen, for selv om knebøy primært er en øvelse for forside og bakside lår, samt setemuskulatur, involveres også kjernemuskulaturen og øvre + nedre del av rygg.

Dette bør du tenke på neste gang du gjerne vil kjøre sittende beinpress. Det er ikke SÅ ofte du gjør bevegelsen du utfører i en beinpressmaskin i det daglige. En fin regel for øvelsesutvalg i trening er å tenke overføringsverdi til hverdagen. Knebøy bør derfor involveres så ofte du kan både i trening og i hverdagslivet generelt.

Knebøy gjør deg mindre skadeutsatt:

Mange skader både hos idrettsaktive og mannen i gata oppstår fordi det er en ubalanse i muskulaturen, svake leddbånd og nedsatt kraft i stabiliseringsmuskulaturen rundt et ledd. Knebøy kan bidra til å styrke nettopp dette og være med på å forhindre skader og plager. Sterke bein og en riktig løfteteknikk kan være med på å forebygge mange av ryggplagene folk pådrar seg etter å ha løftet forkjært på en vaskemaskin, en barnevogn opp en trapp eller en kommode under flytting. Bedre kunnskap rundt løfteteknikk, riktig aktivering av magemuskulatur i løft og rett vektfordeling, er nyttig kunnskap du opparbeider deg gjennom bedre knebøyteknikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer