Cyster

Slet med smerter i 30 år. Viste seg å være cyste på 10 kilo

Ulrika Hägerstrand (50) gikk med stor mage og slet med smerter i nesten 30 år. Da hun tilslutt kom på akutten oppdaget legene en cyste som tok all plass i magen.

UNØDVENDIG LIDELSE: Ulrika Hägerstrand (50) forteller at det føltes ut som om hun hadde en klump med silikon i magen som pulserte. Hun mener svulsten burde ha blitt oppdaget tidligere og at hun burde ha blitt tatt på alvor da hun oppsøkte legen. Video: Allas

Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg blir så sint og lei meg for at man må lide på denne måten. Organene mine kunne ha blitt skånet. Det må bli en forandring. Pasienter må bli tatt på alvor. Det må bli slutt på denne nonsjalansen, sier Ulrika Hägerstrand (50) i et intervju med svenske Allas.

Det var etter at Hägerstrand hadde født sitt første barn at hun opplevde at gravidmagen ikke trakk seg sammen slik den skulle. Etter at hun senere fødte sitt andre barn ble det enda verre. I 30 år gikk hun med smerter og plager. Hun hevder at hun ikke har fått hjelpen hun burde fått fra det svenske helsevesenet.

- Magen min var utspent og det begynte å kjennes ut som en klump med silikon i magen. Det kjentes ut som om den pulserte, forteller hun.

Fikk beskjed om å trimme

Hägerstrand forteller gråtkvalt om følelsen av å ikke få hjelp hos legen.

- Legen bare kjente litt på magen og sa at jeg måtte ut og trimme. Beskjeden da var at det kom til å løse seg. Etter å ha søkt mye legehjelp gav jeg tilslutt opp, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.