Vibeke Klemetsen

Slik balanserer Vibeke Klemetsen det sunne kostholdet med morsrollen

- Det ikke sikkert jeg alltid har vært et sunt forbilde, men jeg prøver.

VIBEKE KLEMETSEN: Vi har slått av en prat med Vibeke Klemetsen.  Foto: Yvonne Wilhelmsen
VIBEKE KLEMETSEN: Vi har slått av en prat med Vibeke Klemetsen. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med en pressefrokost arrangert av Alpro møtte vi blogger, yogainstruktør og TV-personlighet Vibeke Klemetsen. Den spreke 41-åringen er kjent for sin sunne livsstil, men hvordan er hun egentlig på privaten - unner hun seg noe godt en gang i blant? Og spiser barna det samme som henne? Dette måtte vi komme til bunns i. 

LES OGSÅ: Dette blir de store mattrendene i 2017

- Det er ikke sikkert jeg alltid har vært et sunt forbilde 

- Hvordan er det med de tre barna dine, spiser de det samme som deg? 

- Nei, ikke alltid. Jeg vil ikke tvinge dem til å ha samme kosthold seg meg. Samboeren min var ganske irritert på meg en periode da jeg ikke spiste kjøtt eller ting med sukker i, spesielt med tanke på den eldste datteren min. For man kan jo spørre seg selv om det er et bra forbilde for en jente på 17 år? 

- Det ikke sikkert jeg alltid har vært et sunt forbilde for henne, men jeg prøver. Jeg er over gjennomsnittet interessert i trening og kosthold, og det samme gjelder for faren til Sofie som er toppidrettsutøver og ganske ekstrem på sin måte Det er de menneskene vi er, men jeg har aldri sagt at hun ikke får spise det eller det.  

- Har hun tatt etter kostholdet ditt? 

- Ja. Når vi er på butikken er det som regel Sofie som plukker med seg mandeldrikk og plantebaserte alternativer til yoghurt

- Men sånn alt i alt vil jeg si at alle barna mine har et helt vanlig kosthold. De spiser sunn mat, men også andre ting som for eksempel godterier. Ære være de foreldrene som serverer barna sine nøtter og rosiner i stedet for godterier - slik er det ikke hos oss. Mine barn er veldig glad i godterier, sier hun. 

LES OGSÅ: Slik gjør du «solhilsen»

Skeier ut med smågodt og potetgull i helgene 

Og det er ikke bare barna til Vibeke som er glad i søtsaker. Selv om hun er ihuga yogaentusiast og opptatt av å holde seg i form, slipper også hun ut håret av og til.  

- Jeg sier ikke nei til meg selv. Jeg spiser godteri og potetgull, og drikker vin og går på fest helgene. Her om dagen var jeg så fysen at jeg plukket med meg en pose smågodt da jeg var på butikken. Jeg tenker at det er greit så lenge det sunne overveier det usunne. 

LES OGSÅ: «Det eneste jeg ønsket var å få bort magen, få vekk ungen og bli normal igjen»

- Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på kosthold? 

- Jeg tenker sjeldent over hva jeg spiser, for jeg har ikke et opplegg hvor jeg spiser til fast tider. Men det skal sies at jeg har et mønster. Jeg drikker kaffe om morgenen før jeg drar på yoga etterfulgt av trening klokken 09 til 11.

- Jeg spiser mitt første måltid på jobb. Det kan være alt fra kjøleskapsgrøt til speltbrød med avokado eller makrell i tomat. Mellommåltidet mitt pleier å være en yoghurt og et eple. Ellers spiser jeg vanlig middag og knekkebrød til kveldsmat. Jeg tror det henger igjen fra barndommen. 

- Så du er ikke redd for å spise kjøtt eller brød, slik som så mange andre? 

- Nei. I dag spiser jeg kjøtt, men veldig sjeldent rødt kjøtt. Jeg er veldig glad i vilt og kylling. Og jeg elsker brød! 

LES OGSÅ: Slik gikk det da jeg gikk 100 dager uten godteri for ett år siden

Vi gjør oppmerksom på at Vibeke Klemetsens blogg har et annonsesamarbeid med Aller Media-eiede AdLink. Aller Media eier også KK.no. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer