Tørr hud:

Slik bekjemper du tørr vinterhud

Når gradestokken begynner å synke, er det mange av oss som opplever å få diverse hudplager. Disse enkle triksene kan hjelpe deg å få gløden tilbake!

TØRR HUD: Ifølge Anne Berit Eide, fagansvarlig og daglig leder ved Oslo Hudpleieklinikk, er vi ikke flinke nok til å gi huden nok fuktighet på vinterstid. FOTO: NTB Scanpix
TØRR HUD: Ifølge Anne Berit Eide, fagansvarlig og daglig leder ved Oslo Hudpleieklinikk, er vi ikke flinke nok til å gi huden nok fuktighet på vinterstid. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tørr hud som klør, sprekker, blir rød og hard er verken behagelig eller særlig vakkert. Gjennom de kalde vintermånedene gjør du derfor lurt i å etablere noen faste rutiner for å holde huden din i toppform.

Anne Berit Eide er fagansvarlig og daglig leder ved Oslo Hudpleieklinikk. Hun mener at svært mange av oss har godt av å bli mer obs på hvordan vinterklimaet påvirker huden vår.

– Tørt, varmt inneklima, for eksempel på kontoret eller hjemme, tørker oss rett og slett ut. Kulde er også noe av det som er verst mot huden, forteller hun.

Overgangen huden vår må gjennom når vi i vår hektiske hverdag stadig beveger oss inn og ut av varme og kalde steder, er også svært belastende på kroppens overflate.

Akkurat disse tingene er det naturlig nok lite vi kan gjøre noe med, men heldigvis finnes det også en rekke konkrete tiltak som faktisk fungerer! Nøkkelen er å klare å gi huden nok fuktighet, uavhengig av om du har ung eller eldre hud.

Nedenfor finner du ekspertens 6 beste tips!

LES OGSÅ: Sliter du med tørr hud? Da bør du droppe disse sminkeproduktene

1. Ikke dusj i for varmt vann

Å dusje i varmt vann virker ekstra fristende på vinterhalvåret, men det har derimot ikke huden noe godt av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer