Sosiale Medier

Slik beskytter du barna mot kroppspresset

- Det har stor betydning hvilke holdninger foreldrene selv representerer, sier psykolog Willy-Tore Mørch.

PRESS: Både barn, ungdom og voksne blir i dag bombardert med bilder og råd om utseende og kropp. Dette kan føre til en usunt kroppspress blant unge.  Foto: NTB scanpix
PRESS: Både barn, ungdom og voksne blir i dag bombardert med bilder og råd om utseende og kropp. Dette kan føre til en usunt kroppspress blant unge. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det vanskelig å ikke bli i litt overkant opptatt av utseende, for samtidig som treningsbølgen herjer bombarderes vi av bilder av mat, kostholdsråd av selvutnevnte eksperter og ikke minst et veldig glansbilde av folks fantastiske hverdag i ymse medier.

- Fokus på utseende og kropp er det mye av i mediene. Instagram er en av de arenaene hvor barn og unge er mest, og her er det mye hyggelig og sunn formidling, men også en del usunn, destruktiv og ukritisk formidling. Kroppsfokuset har også ulikt uttrykk; alt fra kjendiser som kler av seg i mediene til app-spill med fokus på sminke, klær og plastisk kirurgi. Vi ser også inspirasjonsbilder med tema om slanking eller fitness med daglige poster fra superbloggere hvor mange av dem har operert og flikker på utseendet, sier Kjellaug Tonheim Tønnesen i Barnevakten.no. 

- Det at det er så massivt med uttrykk og inntrykk og så mange kanaler, gjør at mange nok opplever dette kroppsjaget som masete. Og det er klart at vi blir påvirket, både barn og voksne. 

LES OGSÅ: Lider du av «flinkpike»-syndromet? 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer