Sexting:

Slik blir du en kløpper på «sexting»

Å sende hverandre snuskete meldinger er superhot og kan faktisk være SUNT for forholdet!

SEXTING: Keen på å "sexte" med kjæresten, men ikke helt sikker på hvordan du skal gå fram? Her er tipsene! FOTO: NTB Scanpix
SEXTING: Keen på å "sexte" med kjæresten, men ikke helt sikker på hvordan du skal gå fram? Her er tipsene! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sexting – altså å sende flørtende og seksuelle tekstmeldinger er ikke bare den nye telefonsexen, det er også vår nye måte å flørte på.

– Å sende sexmeldinger har definitivt blitt mer vanlig i dag, noe som naturlig følger med den teknologiske utviklingen, sier Anders Lindskog, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og klinisk sexologi.

For eksempel har man i dag apper som Tinder der den første kontakten du har med et annet menneske er nettopp gjennom meldinger.

– All kommunikasjon er bra for et forhold, og dette er jo en måte man kan kommunisere ganske diskret på. Forutsetningen er jo, som med alt annet, at man gjør det med respekt, fortsetter han.

Også Siv Gamnes, som er spesialist i sexologisk rådgivning, tror sexting kan være positivt for et forhold dersom det er noe man er komfortabel med og liker.

– Et råd jeg alltid gir til par er at de bør flørte mer med hverandre. Å sende meldinger som viser at man bryr seg, tenker på, og har lyst på partneren vil alltid være bra for forholdet.

Dersom du er i et avstandsforhold, eller partneren din bare er bortreist en liten periode, kan dette være en fin måte å ta vare på intimiteten i forholdet på.

Ja, sexting kan til og med fungere som en del av forspillet, som kan starte allerede på morgenen mens dere er på jobb.

– Forspillet kan ses i et videre perspektiv, det må ikke alltid være ti minutter med kosing før man setter i gang. Å sende hverandre sexy meldinger i løpet av en dag på jobb kan bygge opp stemningen nok til at man får en hyggelig ettermiddag, forklarer Gamnes.

LES OGSÅ: Kondom-emoji tilgjengelig på iOs og Android

Lurt å starte forsiktig

Kanskje er du ikke så dreven på dette med sexting, og lurer egentlig på hvordan du best bør gå frem – enten det er med kjæresten din eller med en ny flørt. Sannheten er at det slett ikke trenger å være så vanskelig.

Her mener Lindskog det er en god regel å tenke på hva du ville gjort i en vanlig situasjon der du flørter med noen som står rett foran deg.

– Starter du med en brutal invitasjon vil du nok få samme reaksjon som dersom dere sto ansikt til ansikt. Akkurat som når man flørter i det virkelige liv kan det nok være lurt å begynne forsiktig, sier han og fortsetter:

– For eksempel kan det være fint å starte med noe enkelt som «jeg tenker på deg, du er den kjekkeste/peneste jeg vet om». Hvordan du fortsetter avhenger litt av hvordan mottakeren svarer deg.

Å starte med litt spøkefull og uskyldig flørting er en god regel. Her kan du gjerne si hva du liker med partneren din, hva ved ham som tenner deg, eller hva du kunne tenke deg å gjøre dersom han var med deg akkurat nå.

EKSPERT: Spesialist i sexologisk rådgivning, Siv Gamnes. Foto: Privat
EKSPERT: Spesialist i sexologisk rådgivning, Siv Gamnes. Foto: Privat Vis mer

Også Gamnes anbefaler at du ikke starter med det drøyeste og verste, men begynner litt forsiktig med noe småsexy og ser hvordan det blir mottatt.

– Sjansen er stor for at du vil få en positiv respons. Så vil det jo utvikle seg naturlig i forhold til hvordan dere vanligvis kommuniserer. Tekstingen kan også funke som en fin metode å få sagt ting man kanskje ikke tør å si høyt, sier hun.

Ikke send bilder du ikke kan stå inne for

Det er ikke uvanlig at sexting også fører til at man av og til sender avslørende bilder for å pirre mottakeren. Det visuelle kan tross alt gjøre opplevelsen enda bedre, men når det kommer til nakenbilder bør man være litt obs.

– Man bør ha i bakhodet at slike bilder kan havne andre steder enn det du hadde tenkt. Jeg har jo hørt skrekkhistorier der intime bilder har blitt publisert på Facebook etter et brudd, sier Gamnes og anbefaler at dette er noe man snakker sammen om.

– Det kan være lurt å prate om dette på forhånd, at man ikke ønsker at bilder skal spres. Og ved et eventuelt brudd kan man prøve å gjøre en avtale om å slette sendte bilder, legger hun til.

LES OGSÅ: Kan du finne kjærligheten via mobilen?

Likevel kan man dessverre ikke være helt sikker på at bilder ikke kommer på avveie. Derfor er det lurt å bare holde seg til bilder du kan stå inne for, eller prøve å unngå at ansiktet ditt er med på de avslørende bildene.

Lindskog understreker at det er viktig å vise respekt for den andre, og samtidig sørge for å kun sende bilder man selv er komfortabel med.

– Det er selvsagt lurt å ha en bevissthet over at bilder kan havne hvor som helst, men jeg tenker at skrekken over dette er litt overdrevet, forteller han.

Det er tross alt svært mange som har slike bilder liggende på telefonen i dag, og han tror at i fremtiden vil ikke dette ha like mye å si for arbeidsgivere og lignende.

– Den generasjonen som vokser opp nå vil kanskje ikke slå like hardt ned på det å finne nakenbilder av andre på nettet. Man vet tross alt at bilder kan være gamle, eller de kan også være manipulerte, utdyper han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer