Vanskelige flekker:

Slik blir du kvitt de verste matflekkene

Har du fått fettflekker eller sølt tomatsaus på skjorta?

SKYLL FØRST: Nøkkelen til å fjerne de fleste flekker er å skylle gjennom plagget før du vasker det i vaskemaskinen. FOTO: NTB Scanpix
SKYLL FØRST: Nøkkelen til å fjerne de fleste flekker er å skylle gjennom plagget før du vasker det i vaskemaskinen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det finnes flere typer flekker vi må hanskes med i blant. Vet du for eksempel hvordan du får vekk gule flekker på hvite og fargede klær, eller hvorfor du får hvite «striper» på mørke klær? Å få flekker på klærne kan være skikkelig irriterende. Spesielt hvis det gjelder de litt vanskeligere flekkene. Hvem har vel ikke opplevd å ikke få vekk fettflekker etter matlaging?

Det første du bør vite om flekker er at du må være rask med å vaske plaggene så fort du søler på dem. Seniorforsker ved forbruksforskningsinstiuttet SIFO ved OsloMet og forfatter av boken «Lettstelt Rene klær med lite arbeid og miljøbelastning», Ingun Grimstad Klepp, understreker at jo før flekkene fjernes, jo lettere er de å fjerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer