Mobilavhengighet:

Slik blir du kvitt mobilavhengigheten

Bruker du mobilen mer enn hva du tenker er bra for deg? Da er du ikke alene.

AVHENGIG? Mange av oss ville kanskje blitt overrasket over hvor mange ganger vi sjekker telefonen i løpet av dagen. FOTO: NTB Scanpix
AVHENGIG? Mange av oss ville kanskje blitt overrasket over hvor mange ganger vi sjekker telefonen i løpet av dagen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er selvsagt veldig mye positivt med alle de digitale hjelpemidlene vi har i dag, men mange har sikkert også kjent på at det kan bli litt mye skjermtid og litt lite annet. Ifølge en norsk studie fra 2015, utført ved Norges Handelshøgskole, sjekker vi faktisk telefonen vår hele 150 ganger i døgnet. Og det er nok til både glede og ergrelse.

For du har sikkert opplevd å drikke kaffe med en venninne eller middag med kjæresten mens du irriterer deg over at oppmerksomheten til den andre stadig retter seg mot telefonen som ligger på bordet?

KK har tidligere skrevet om at mobilbruk er et ganske vanlig tema i parforhold.

- Mobilbruk er et stadig tilbakevendende tema. Par ber gjerne om hjelp fordi de har mistet følelsene for hverandre, kommuniserer dårlig, misforstår hverandre og krangler, og savner nærhet. I bunn og grunn handler det om at når vi retter oppmerksomheten mot andre ting, går det ut over nærheten i parforholdet, har Trine Huseby, samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel tidligere sagt til KK.

- Vi har alle behov for direkte kontakt

På fagbloggen Trinehuseby.no har hun også skrevet om hvordan livsstilen vi har i dag, og all skjermtiden, kan virke på relasjonene våre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer