Hodepine:

Slik blir du kvitt nakkeplager og hodepine med trening

Men hard trening kan også virke mot sin hensikt.

HODEPINE: De to vanligste hodepinetypene har vist seg å kunne holdes unna med jevnlig trening. FOTO: NTB Scanpix
HODEPINE: De to vanligste hodepinetypene har vist seg å kunne holdes unna med jevnlig trening. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Svært mange nordmenn sliter med hodepine. Noen av oss har hodepine om morgenen, noen etter fuktige byturer, og noen etter trening, mens noen har en form for kronisk hodepine, men de aller fleste kjenner at det dunker godt i hodet iblant.

Men selv om noen kjenner på hodepinen etter en hard treningsøkt er det også slik at hodepinen kan bedres av jevnlig trening.

- Når det gjelder de to vanligste hodepinetypene vi har – migrene og spenningshodepine – så viser det seg at kondisjonstrening kan hjelpe, forteller spesialist i nevrologi, Julie Sønnervik, som driver Hodeverket i Sandnes.

Spenningshodepine, eller tensjonshodepine, er den aller vanligste hodepinen vi har, og ifølge Norsk Helseinformatikk utgjør spenningshodepine rundt 75 prosent av alle tilfellene der pasienter oppsøker allmennlege på grunn av hodepine. Spenningshodepinen utløses ofte av stress, og man har ment at den starter som spenninger i nakken. Ifølge Sønnervik mener man imidlertid nå at det også kan være motsatt.

- Man mener nå også at det kan være at det å ha mye hodepine kan gi stiv nakke, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer