Mage

Slik blir magen flat

Ikke la deg lure. Vi avliver 4 utbredte myter.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Magen er den kroppsdelen kvinner flest er minst fornøyd med. Helsenettstedet WebMD konsulterte de profilerte legene og magespesialistene Mark Moyad og David Greenwald for å finne den sanne veien til flat mage.Her er mytene du må droppe, og faktaene du bør huske:

1. Magen kan krympes

Myte: Hvis du venner deg til å spise mindre vil magen krympe , og du vil etter hvert ikke føle deg så sulten.Fakta: Etter at du er utvokst vil størrelsen på magen din stort sett være den samme, med mindre du opererer den mindre. Det er mengden fett som ligger utenpå magen og styrken på magemusklene som avgjør hvor flat den ser ut. Dersom du spiser for mye vil det å redusere matinntaket ha den effekten at du ikke fôrer kroppen med overflødige kalorier, og dermed legger på deg.
 • Mat som gjør magen flat
 • 2. Tynne personer har mindre mager

  Myte: Tynne personer har fra naturens side mindre mager enn de som er tykke.Fakta: Størrelsen på magen har ikke noe med vekt å gjøre. Vekten sitter som nevnt utenpå magen, det er ikke magen i seg selv som er tung eller stor. Tynne folk kan ha større mage enn tykke, men de har mindre fett på utsiden av magen.
 • 8 tips for flatere mage
 • 3. Sit-ups kan gjøre magen mindre

  Myte: Riktig trening kan redusere størrelsen på magen din.Fakta: Ingen type trening kan endre størrelsen på et organ, men du kan forbrenne fett og stramme opp muskler ved hjelp av trening. Dette kan få magen til å se mindre ut.
 • Treningen som gir maks forbrenning
 • 4. Kveldsmat gjør deg tykk

  Myte: Spiser du på kveldstid legger du lettere på deg enn om du spiser den samme maten på dagtid.Fakta: Du legger på deg om du får i deg flere kalorier enn du forbrenner. Det er altså den totale mengden kalorier som teller, ikke når på døgnet du inntar dem. Spiser du og legger deg rett etterpå kan imidlertid fordøyelsen forstyrres noe, rett og slett for du ligger. Fordøyelsesorganane får ikke jobbet ordentlig når du er i denne stillingen. Dette kan gjøre at du føler deg uvel og oppblåst.
 • Slik får du drømmemagen
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer