Avføring

Slik bør avføringen din se ut

Størrelse, form og farge kan ha mye å si.

AVFØRING: Visste du at både formen, konsistensen og fargen på avføringen din kan fortelle deg mye om hva som foregår inne i kroppen din? Det stemmer, og derfor kan det være lurt å ta en titt fra tid til annen.  Foto: Fotolia
AVFØRING: Visste du at både formen, konsistensen og fargen på avføringen din kan fortelle deg mye om hva som foregår inne i kroppen din? Det stemmer, og derfor kan det være lurt å ta en titt fra tid til annen. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å undersøke hva slags form og farge avføringen din har, er kanskje ikke noe som frister å gjøre hver gang du har besøkt toalettet. Men, det er slett ikke så dumt å ta en titt en gang i blant.

Gunn Helene Arsky, som er utdannet ernæringsfysiolog cand. scient fra Universitetet i Oslo og ernæringsrådgiver for Bama, har  tidligere fortalt KK.no at det kan være smart å holde et øye med avføringen din, da form og farge kan i noen tilfeller fortelle deg noe om helsen din.

- I Tyskland og Japan er det faktisk vanlig at toalettene har en «oppsamlingsskål» der du kan inspisere avføringen før du skyller den ned.

LES OGSÅ: Blør du «der nede»?

Den «perfekte» avføringen

Men hvordan i alle dager skal en kunne klare å spotte den perfekte avføringen når den kommer i alle former, teksturer og farger? Skal den være vassen, hard, myk, klissete, klumpete eller bløt? Og hva slags form skal den egentlig ha?

Det er faktisk ikke så vanskelig.

Nettsiden HealthWorks.my har nemlig utviklet en enkel oversikt som gjør det mulig for deg og meg å analysere det som møter oss i toalettskålen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer