Bacon:

Slik bør du egentlig steke bacon

Unngå masse fett, stekeos og søl i panna.

TRIKSET SOM GIR DEG PERFEKT BACON UTEN MASSE SØL: Vi er mange som elsker spretten og sprø bacon til frokost - er du litt smart, dropper du pannen og lar stekeovnen gjøre hele jobben... Foto: Foto: Boris Ryzhkov - Fotolia
TRIKSET SOM GIR DEG PERFEKT BACON UTEN MASSE SØL: Vi er mange som elsker spretten og sprø bacon til frokost - er du litt smart, dropper du pannen og lar stekeovnen gjøre hele jobben... Foto: Foto: Boris Ryzhkov - Fotolia Vis mer
Publisert

Smaken av nystekt bacon morgenen er toppen av lykke for mange. Duften fra strimlene får fram mange gode minner, og måltidet gir et godt grunnlag for resten av dagen. Enten du liker å spise bacon sammen med speilegg eller i en club sandwich, er opp til deg, men vi er vel enige om at frokostfavoritten bør være godt stekt og skikkelig spretten og sprø.

Du pleier kanskje å steke bacon i stekepanna? Selv om det er skjønt å høre den knitrende lyden, kan det være en ganske grisete affære. Fettet fra pannen spretter til alle kanter, og stekeosen setter seg i klær og tekstiler. Ikke minst kan det ta lang tid å steke opp nok bacon hvis dere er mange.

LES OGSÅ. Lag eggerøre i ovnen

Lær deg ovntrikset

Dersom du er villig til å prøve noe nytt, bør du heller steke baconskivene dine i ovnen. Her går det både raskere og lettere, og du får faktisk et enda sprøere og bedre resultat.

Du trenger bare å ta fram en stekeplate du kler med et bakepapir, der du danderer alle de fine skivene dine side om side. Så setter du platen i ovnen på 200 grader i 15 minutter, mens du koker kaffe og dekker bordet.

LES OGSÅ: Ikke spis for mye rødt kjøtt

LA OVNEN GJØRE HELE JOBBEN - RASKERE OG BEDRE: Er du lei av matos og gris når du steker bacon i stekepannen, får du et like godt resultat i stekeovnen. Foto: Foto: Stine Okkelmo
LA OVNEN GJØRE HELE JOBBEN - RASKERE OG BEDRE: Er du lei av matos og gris når du steker bacon i stekepannen, får du et like godt resultat i stekeovnen. Foto: Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Siden stekeplaten er større enn stekepannen, får du også laget mye mer bacon enn du normalt ville gjort på komfyren.

Et annet pluss med dette, er at du hverken trenger ekstra smør eller olje. Baconet stekes nemlig helt fint i sitt eget fett.

Når baconet har fått en helstekt farge, tar du det ut og legger det på en bit tørkerull for å tørke bort smeltet fett.

Ekstratips: Hell fettet som er igjen i stekeplaten i et syltetøyglass, og sett det i kjøleskapet, så har du stekefett med god smak til en annen gang.

LES OGSÅ: Slik tiner du kjøttet kjapt

Prøv mikroovnen

Et annet godt tips, hvis du ønsker sunnere bacon, er å steke det i mikrobølgeovnen.

Du legger baconskivene dine på en tallerken i mikroen innpakket i tørkepapir. Da suges nemlig mye av fettet opp av papiret, men baconet blir likevel skikkelig sprøtt og godt.

Følg imidlertid godt med under stekingen, ellers risikerer du at baconet svir seg.

Ekstratips: Ønsker du sunnere bacon kan det også lønne seg å velge de magre variantene i butikken. Pluss, dersom du steker det i pannen, kan en teflonpanne - hvor du hverken trenger smør eller olje, være lurt å bruke.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

LES OGSÅ: Velger du riktig bacon kan du spare nesten 400 kalorier!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer