Pullups

Slik bør du trene for å klare din første pull-up

Det kan lønne seg å gå forsiktig frem i starten.

TUNGT: Pull-ups er en svært effektiv øvelse, men også en svært krevende en. Slik kommer du i gang. Foto: Shutterstock / Kaspars Grinvalds
TUNGT: Pull-ups er en svært effektiv øvelse, men også en svært krevende en. Slik kommer du i gang. Foto: Shutterstock / Kaspars Grinvalds Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert sett det på treningssenteret når noen henger fra en stang og bare løfter seg selv opp til haken deres kommer over stangen, og tenkt «det vil jeg også klare». For ikke bare ser det tøft ut, det vitner også om god styrke. Og mestrer du denne øvelsen kan du alltid være trygg på at du kan redde deg selv dersom du skulle bli hengende utfor et stup (det skjer i hvert fall alltid på film). 

– Pull-ups er en svært effektiv øvelse fordi den involverer mange muskelgrupper over flere ledd. Dette utfordrer både styrke og kroppskontroll, sier personlig trener hos Mykjemeir, Lars Rune Haslestad til KK.no. 

LES OGSÅ: Seriøst, hva er egentlig greia med #Sommerkroppen2016?

Tren på å løfte egen kroppsvekt

Å trene styrke med egen kroppsvekt er i vinden som aldri før, og det er kanskje ikke så rart, for det er en effektiv måte å trene på. Pluss at du kan gjøre det hvor som helst siden du slipper å bruke vekter og manualer. Haslestad forteller at mange kan få en svært god mestringsfølelse av å beherske øvelser med egen kroppsvekt som belastning. Når det er sagt så kan det lønne seg å gå forsiktig frem i starten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer