Trening

Slik bør du trene i 30-, 40- og 50-årene

Det er forskjell på hva som gir best effekt etter hvert som du eldes.

TRENING: Etter hvert som du blir eldre, er det noen ting du bør huske på når det gjelder trening. Foto: Andres Rodriguez - Fotolia
TRENING: Etter hvert som du blir eldre, er det noen ting du bør huske på når det gjelder trening. Foto: Andres Rodriguez - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så lenge man er ung og smekker kan trening være litt av alt. Det viktigste er å holde seg i bevegelse og aktivitet, og en god blanding av forskjellige treningsformer er anbefalt de fleste. 

Når man godt og vel har entret voksenlivet derimot, kan det være mange som trener for å få bukt med forskjellige problemer, som leddskader, kne- og hoftevondt eller dårlig hjerte. 

Hvordan bør du egentlig trene når ungdomsårene har passert? Hvordan holder du kroppen ved like? 

- Dette temaet er vrient og har ingen fasit i og med at ingen er like. Likevel kan man på et generelt grunnlag komme med noen småtips til hver aldersgruppe, sier Øystein Jensen, trener og fysioterapeut ved Artesia AS, til KK.no.

Han foreslår dette:

30-årene:- Her handler det om å skape et fundament som man kan bære med seg livet ut. Hvis man ser på idrettsutøvere, så er det utrolig mange som er på sitt beste etter fylte 30 år, og det kan også gjelde mosjonister!

- Bruk denne tiden til å skape god allround kapasitet i både styrke og kondisjon; dersom nervesystemet har blitt trent opp til å utføre visse øvelser og treningsformer, så vil det aldri «glemme» det. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer