Graviditet

Slik bør du trene og spise når du er gravid

Du skal ikke spise for to, men litt ekstra energi trenger du.

GRAVID: Det å bære frem et barn, krever riktig og sunn ernæring, og trening tilpasset den voksende magen. Foto: NTB scanpix
GRAVID: Det å bære frem et barn, krever riktig og sunn ernæring, og trening tilpasset den voksende magen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har helt sikkert hørt uttrykket å «spise for to», det betyr ikke at du som gravid bør ta det bokstavelig og spise dobbelt som mye. 

Trenings- og kostholdsekspert Cornelis Elander, mener de færreste gravide trenger å spise spesielt mye ekstra.

Han mener i stedet du bør legge vekt på at kostholdet er sunt og næringsrikt, for gravide kan dette både minske risikoen for svangerskapsforgiftning og for tidlig fødsel, i tillegg til at det gir barnet ditt et godt utgangspunkt for å utvikle seg til et sterkt og friskt barn.

LES OGSÅ: Spis deg til et sunnere hjerte

Når det kommer til trening, er Elander forsiktig med å foreslå for mye trening.

- Jeg mener gravide, særlig mot slutten av svangerskapet, bør være veldig forsiktige med hva og hvordan de trener, særlig med tanke på hvordan man utfører styrketreningen.

Forskning, blant annet en dansk studie fra København Universitets Institut for Folkesundhed, har vist at gravide som løfter tung har økt risiko for bekkensmerter, spontanabort og for tidlig fødsel, ifølge Videnskab.dk.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer