Trene Ryggen

Slik bør du trene ryggen

Svak ryggmuskulatur øker risiko for smerter og skader.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: I webtv-serien «Stram opp med Anne Marte», som publiseres en gang i uken frem til rett over jul, gir KKs treningsekspert Anne Marte Sneve (31) deg enkle, effektive og brukervennlige treningstips.

Og det beste av alt er at øvelsene kan gjøres hjemme i din egen stue!

(se alle episodene nederst i saken)

LES OGSÅ: Stram opp mage, rumpe og lår

Viktig å trene ryggen

- Å trene ryggmuskulaturen er veldig viktig for å ha en symmetrisk og «frisk» kropp. Alt for mange av oss sitter mye i løpet av dagen i en «foroverlutet» posisjon foran dataen, forklarer Anne Marte. 

-  Dette vil påvirke holdningen vår, og over tid kan dette gjøre brystmuskulaturen vår kortere, ryggmuskulaturen vår svakere og forårsake vondter og smerte i nakke, skuldre eller rygg. 

- I videoen  viser jeg to øvelser på bakside av kroppen som virkelig trener muskulaturen som er med på å holde oss oppreist og se atletiske ut. Husk på at skuldrene skal være lave hele tiden i disse øvelsen.

LES OGSÅ: Derfor bør du trene kjernemuskulatur

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer