Barn

Slik bruker du harems-buksa

KK-TV: Skal MC Hammer få ha disse i fred, eller vil du kaste deg på trenden? Sjekk tipsene.

HØYE PUMPS ER FLOTT: Det er mange måter å bruke en haremsbukse på, enten du vil pynte den opp eller ned. - Hvis du skal på fest kan du kle opp buksen med en kort topp, som for eksempel en skjorte du knyter i livet, slik at du får fram midjen, høye pumps og store smykker, foreslår Norgessjef for Indiska, Grete Aasen Seyffarth. Foto: Cecilie Leganger
HØYE PUMPS ER FLOTT: Det er mange måter å bruke en haremsbukse på, enten du vil pynte den opp eller ned. - Hvis du skal på fest kan du kle opp buksen med en kort topp, som for eksempel en skjorte du knyter i livet, slik at du får fram midjen, høye pumps og store smykker, foreslår Norgessjef for Indiska, Grete Aasen Seyffarth. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatertBuksen alle snakker om nå har hengerumpe, er utrolig behagelig å gå i og var en stor hit i 1988.

Når du ser den vandrer tankene både til eventyret «1001 Natt» og MC «harem» Hammers spretne trinn i musikkvideoen til «U Can't Touch This».

Umiddelbart tenker du kanskje at det kan bli en utfording å bruke denne buksen?

Vi dro på motevisning hos Indiska, som har flere av buksene i sin vår- og sommerkolleksjon, for å plukke opp brukstips fra ekspertene.

Se hva vi lærte i videoen lenger ned i artikkelen.

- Se opp for bar mage!

Redaktøren i Cosmopolitan, Ingeborg Heldal, er barn av 80-tallet og skvatt litt til da hun skjønte hvilken bukse som var blitt hipp igjen.

- Da jeg så at haremsbuksen var tilbake tenkte jeg at dette er jeg faktisk ikke helt klar for, sier hun til kk.no.

- Men det er en tøff bukse, og vi kommer til å se mange bruke den til bar mage utover våren og sommeren.

- Bar mage blir for skummelt for meg, hvis jeg skulle driste meg til kjøpe et par ville jeg stylet dem til høye sandaler og en enkel singlet, for buksen er så mye i seg selv, og heller toppet det med flotte smykker i ørene, legger hun til.

Tilbehør som funker

Enten du vil pynte den opp eller ned - haremsbuksen byr på mange muligheter:

- Hvis du skal på fest kan du kle opp buksen med en kort topp, som for eksempel en skjorte du knyter i livet, slik at du får fram midjen, høye pumps og store smykker, sier Norgessjef for Indiska, Grete Aasen Seyffarth.

Vil du være litt mer avslappet anbefales sommerlige skinnsandaler og singletter i myk bomull.

- Gladiatorsandaler er fint til, det er flott å vise fram tærne sine, sier Seyffarth.

La deg inspirere av ekspert-tipsene i videoen under:[obj:media:7599]- Må pyntes opp!

Faren for å la seg friste til å bruke haremsbuksen som en hvilken som helst annen joggebukse, i og med at den er så myk og komfortabel, er overhengende stor.

For å unngå dette må det riktig miksing og triksing til.

- Ikke bruk buksene som koseplagg. De må pyntes opp, ikke ned. Bruk dem til høye hæler, for eksempel ankelboots, ensfargede topper med enkle snitt og korte dressjakker, foreslår moteekspert i HENNE.no, Kjersti Pernille Star Staarvik.

Ingen enkel trend

Som med så mange andre spesielle og særs trendy plagg - det skal litt til for å ikke ende opp med å se ufrivillig komisk ut.

Hva skal til for å bli skikkelig smashing i en haremsbukse, egentlig?

- Det gjør ingenting om du heter Jessica Alba, har slank midje og gasellebein, humrer Staarvik.

Men hvis du frykter for at rumpa di blir altfor slapp i disse buksene, kan du heller sjekke ut denne guiden til olabuksene du garantert blir rumpelekker i.
- Jeg er barn av 80-tallet, og da jeg først så at haremsbuksen var tilbake tenkte jeg at dette er jeg faktisk ikke helt klar for, men det er en tøff bukse, sier redaktør i Cosmopolitan, Ingeborg Heldal.  Foto: Cecilie Leganger
- Jeg er barn av 80-tallet, og da jeg først så at haremsbuksen var tilbake tenkte jeg at dette er jeg faktisk ikke helt klar for, men det er en tøff bukse, sier redaktør i Cosmopolitan, Ingeborg Heldal. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
- Til haremsbukser er høye sandaler helt essensielt, ikke noe annet, sier journalist og moteblogger Silje Pedersen. Foto: Cecilie Leganger
- Til haremsbukser er høye sandaler helt essensielt, ikke noe annet, sier journalist og moteblogger Silje Pedersen. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Haremsbukse i svart myk bomull (kr 250, Indiska). Foto: Cecilie Leganger
Haremsbukse i svart myk bomull (kr 250, Indiska). Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer