Munnbind mot coronavirus:

Slik bruker du munnbind trygt og riktig

Bruker du det feil, risikerer du at det virker mot sin hensikt. Nå anbefaler myndighetene for første gang bruk av munnbind i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Artikkelen ble første gang publisert 5.august 2020, og oppdatert 14.august 2020 klokken 10.30 og 14.20 etter myndighetenes pressekonferanse om bruk av munnbind. Vi gjør oppmerksom på at situasjonen rundt coronaviruset endres stadig, og ber våre lesere søke oppdaterte råd.

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I deler av verden, spesielt i asiatiske land, er det lang tradisjon for å iføre seg munnbind for å beskytte omgivelsene for smitte. Prinsippet her er hensynet til andre. Da coronaviruset oppsto i Kina, så vi snart bilder av mennesker iført munnbind i andre land.

Hittil har imidlertid Norske myndigheter holdt igjen. I stedet har Folkehelseinstituttet (FHI) argumentert mot bruk av munnbind eller ansiktsmasker. Blant annet fordi bruken fører med seg risiko for feil bruk og falsk trygghetsfølelse som igjen kan føre til slurv med andre smittetiltak. Det har ført til at utenlandske turister i Norge føler at nordmenn tar lettere på smittevern enn andre land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.