Kk-mila 2014

Slik er årets KK-mil!

Vi har testet 10 km-løypa for deg.

SNART KLART: Lørdag 6. september går KK-mila av stabelen. Sjekk hvordan årets 10 km-løype, som starter og slutter på Bislett Stadion, er i denne saken.
SNART KLART: Lørdag 6. september går KK-mila av stabelen. Sjekk hvordan årets 10 km-løype, som starter og slutter på Bislett Stadion, er i denne saken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det bare litt over én uke til årets hyggeligste løpsarrangement – KK-mila går av stabelen (lørdag 6. september). Og nytt av i år er at løpet har startskudd i hjertet av Oslo - på selveste Bislett stadion. 

(OBS. Det er ikke for sent å melde seg på - gjør det her!)

GLEDER SEG: KKs sjefredaktør Gjyri Helén Werp (til venstre) og redaktør Hilde Beate Berg gleder seg til å delta på årets KK-mila, som har startskudd på Bislett Stadion. Her fra fjorårets løp.
GLEDER SEG: KKs sjefredaktør Gjyri Helén Werp (til venstre) og redaktør Hilde Beate Berg gleder seg til å delta på årets KK-mila, som har startskudd på Bislett Stadion. Her fra fjorårets løp. Vis mer

Som følge av dette er det en helt ny løypetrasé både for 5 km og 10 km i år.
 
- Løypene er fantastiske og nøye planlagt av vår samarbeidspartner Bislettalliansen. Løypene går rundt St. Hanshaugen, langs Akerselva og tilbake til Bislett.

- Traseene er brede, løypene varierte, men ikke altfor bratte, forteller sjefredaktør i KK - Gjyri Helén Werp.

Slik er mila (10 km)

Dersom du er en av dem som har meldt deg på mila, lurer du sikkert litt mer på hvordan selve traséen er lagt opp.  

KK.no fikk derfor løpeentusiast Gunnhild Magnussen til å teste mila (10 km-løypa) for oss. 

- Jeg løp ikke i fjor, men jeg har sett på fjorårets løype. Jeg synes årets løype er morsommere og går gjennom et mye hyggeligere område av byen, men den er mer kupert og krevende enn fjorårets løype, som var en typisk rask løype, sier hun til KK.no:
 
- Årets løype er ikke en perseløype!

Se løypekart nedenfor:

Slik er årets KK-mil!
Slik er årets KK-mil!

5 km
10 km


Ifølge Magnussen er det ulike ting du bør tenke på underveis i løpet, og dette varierer også ut fra hva slags form du er i og hva slags mål du har. 

Her er hennes tips til hvordan du bør legge opp løpet:

1. Årets løype starter med en motbakke opp til Waldemar Thranes gate, så det gjelder å ikke gå for hardt ut og få melkesyre før løpet har begynt. De første par kilometerne er flate, så her er det bare å lange ut - men ikke bli for ivrig, for snart begynner motbakkene. 

2. Fra Thorvald Meyers gate (ca. 2 km) går det slakt oppover til Myraløkka og videre til parken ved Mor Go'hjertas vei (3 km), så her gjelder det å disponere kreftene godt og ikke få for mye melkesyre. Prøv å finne en jevn, god fart der du jobber godt, men ikke blir for stiv i muskulaturen. 

HAR TESTET LØYPA: Løpeentusiast Gunnhild Magnussen har testet KK-mila løypa for KK.no. Hun synes den er morsom, men ganske tøff! Foto: Privat
HAR TESTET LØYPA: Løpeentusiast Gunnhild Magnussen har testet KK-mila løypa for KK.no. Hun synes den er morsom, men ganske tøff! Foto: Privat Vis mer


3.Fra parken går løypen videre på Sandakerveien, og her går det slakt oppover nesten til 5 km-merket. Her kommer en kjærkommen slak nedoverbakke, og du er ca. halvveis i løpet. Nyt den lille pausen, for snart bærer det oppover igjen mot Bergensgata.

4. Etter den korte bakken går løpet videre ned i parken ved Mor Go'hjertas vei (6 km). Her kan du lange ut, men husk at det kommer en ny motbakke om ca. 1 km, like etter at du har passert Hønse-Lovisas hus. Denne er ganske bratt, men kort. På toppen av bakken kan du sette opp farten litt hvis du orker, før dagens siste motbakke: Colletts gate.

5.Collettsgate-bakken: Denne er seig, men det er ikke lenge igjen av løpet, så hvis du orker, kan du dra skikkelig på i denne bakken. Når du er på toppen av Colletts gate, er det bare en lang, slak bakke igjen før du er tilbake på Bislett - her er det bare gønne på! Så skal du bare komme deg inn på stadion og løpe en runde før du er i mål. 

Har du ikke løpet 10 km før, eller føler at du ikke er i ditt livs form, anbefaler Magnussen deg å ta det rolig i bakkene.   

-Ellers kan du gjerne gå fort i motbakkene og løpe på flatene/i nedoverbakkene, sier hun. 

Se video av løypene nedenfor:
5 km:


10 km:

All info om årets KK-mila arrangement finner du her!

KLART FOR FEST: Det er klart for løpefest på Bislett lørdag 6. september - og det er ikke for sent å melde seg på!
KLART FOR FEST: Det er klart for løpefest på Bislett lørdag 6. september - og det er ikke for sent å melde seg på! Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer