Trappeløp:

Slik får du både kondis, styrke og balanse!

Det finnes ingen grenser på hvordan du kan legge opp en trappeøkt - men her kommer noen konkrete eksempler!

GOD TRENING: Har du lyst til å begynne med trappetrening, men usikker på hvor du skal starte? Her kommer noen konkrete tips og økter! FOTO: NTB Scanpix
GOD TRENING: Har du lyst til å begynne med trappetrening, men usikker på hvor du skal starte? Her kommer noen konkrete tips og økter! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at interessen rundt trappeløp har skutt i været i løpet av den siste tiden, spesielt nå som alle treningssentrene har vært stengt i en periode. Trappeløp er både raskt, effektivt og ikke minst; det får i gang hjertepumpa på null komma niks.

Men hva er egentlig de største fordelene med trappeløp? Og hvordan bør man helst legge opp økta? KK har tatt en prat med personlig trener ved Sats Solli i Oslo, Siri Christensen, for å høre hennes synspunkt rundt denne treningsformen. Hun har selv trappetrening som en del av sitt faste treningsprogram - og elsker alle fordeler det gir henne!

- Jeg liker nok trappetrening mest fordi det innebærer mye fart og syre i lår/rumpe, samt at hjertepumpa får jobbet skikkelig. Det er dessuten nesten bare fantasien som stopper en når det gjelder å legge opp intervaller og drag i trappen. Det synes jeg er veldig gøy, sier Christensen.

Hun liker variert trening, og mener dette er en treningsform som utfordrer både kondisjon og benstyrken godt. Trappetrening bidrar også til å styrke leddene i kroppen, spesielt beina.

- Å løpe opp og ned en trapp gjør at du får jobbet med stabilitet i hofteledd, kneledd og ankelledd. I tillegg til at det er en god treningsform, er det jo også veldig gøy - det kan varieres og gjøres sammen med andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer