Slik får du en sunnere livsstil - som varer

Det handler om å finne ut HVORFOR man ønsker å leve sunnere.

SUNNE VALG: Små, sunne justeringer i hverdagen, kan ha god effekt på sikt fordi du klarer å leve med dem. Som å spise salat til lunsj. FOTO: Shutterstock / NTB scanpix
SUNNE VALG: Små, sunne justeringer i hverdagen, kan ha god effekt på sikt fordi du klarer å leve med dem. Som å spise salat til lunsj. FOTO: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ny forskning fra Universitetet i Pennsylvania, USA, viser at det er lettere å ta sunne valg dersom du opplever at livet har et formål; at det gir mening.

Selv om det ikke er et kjempe stort grunnlag innen forskningen for å si dette ennå, så har også andre studier påvist lignende sammenhenger, for eksempel at et større «reason why» og en sterk «mening med livet» fører til at folk blir gladere og leve lengre med mindre sykdom og generelt bedre helse.

«En høyere mening» bak treningen

- Jeg legger meg uansett bak påstanden i den nye studien fordi den også er svært logisk. Hva vi tenker og vårt psykiske velvære, viser seg å være vel så viktig som vårt fysiske velvære, sier Anette Noem Sexe, som har en mastergrad i idrettsernæring og jobber på Sterk Helse som ernæringsrådgiver og personlig trener.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer