Omega-3

Slik får du i deg nok omega 3 - uten tran og fisk

Ta disse grepene, og ikke bekymre deg for at du ikke drikker tran hver dag.

VIKTIG FETTSYRE: Du er kanskje ikke storfan av tranperler eller fisk. Allikevel er det viktig å få i seg nok omega 3 hver dag. Hvilke matvarer bør du spise i stedet?  Foto: Shutterstock / otnaydur
VIKTIG FETTSYRE: Du er kanskje ikke storfan av tranperler eller fisk. Allikevel er det viktig å få i seg nok omega 3 hver dag. Hvilke matvarer bør du spise i stedet? Foto: Shutterstock / otnaydur Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, du må få i deg nok omega-3, og det er viktig å innta nok av næringsstoffet - hver dag. Men, for de av oss som hverken er særlig glad i fet fisk eller tran, så kan dette virke som en umulig oppgave. 

Du kan ta det helt med ro, det finnes nemlig en rekke andre matvarer som er rike på omega-3 og som kan hjelpe deg å få i deg nok av den viktige fettsyren. 

Aller først - omega 3 er viktig å få tilført fordi vi ikke produserer stoffet i kroppen selv. Det holder blodomløpet og hjernen i form, senker fettinnholdet i blodet, reduserer fettavleiringer i blodårene til hjertet og beskytter med dette mot hjerte- og karsykdommer. I tillegg kan omega-3 bedre konsentrasjonen og hukommelsen og gjøre det lettere å håndtere stress. 

Dessverre for alle som ikke liker fisk, er det nok slik at omega 3 fra fisk er best og enklest å få i seg. 

Planteoljer 

- Hvis du av ulike grunner helst vil slippe, er det mye du kan spise for å få i deg de viktige omega-3-fettsyrene og D-vitaminene, har ernæringsfysiolog og ekspert på Bramat.no, Lise von Krogh, tidligere sagt til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer