Myk avokado

Slik får du myk avokado på ti minutter

Nei, det er ikke alltid vi har tid til å la den steinharde avokadoen modne på benken i mange dager.

MYK AVOKADO: Er det virkelig mulig å modne avokadoen på bare noen minutter? FOTO: NTB
MYK AVOKADO: Er det virkelig mulig å modne avokadoen på bare noen minutter? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi har alle vært der. 40–60 kroner fattigere etter å ha handlet inn en to-pack med såkalt spisemoden avokado, perfekt timet til fredagstacoen.

Men ikke før har vi satt kniven i skallet, oppdager vi at den liksom spisemodne frukten (ja, avokado er faktisk en frukt) er steinhard hele veien gjennom.

Å gå ut å kjøpe ny avokado en fredag kveld er nytteløst. Norge er støvsuget for spisemoden avokado på fredags ettermiddag. Ja, etter min erfaring finnes det knapt en umoden avokado å oppdrive heller etter klokken 18 en fredag.

Grynete guacamole

I desperasjon har jeg prøvd mye. Jeg har kjørt avokadoen i foodprosessor sammen med rømme, i håp om at de sylskarpe bladene skal gi en kremete konsistens som hvert fall minner om guacamole. Bare for å oppdaget at avokadoen ligger som harde gryn i en grøt av rømme. Jeg har også forsøkt å tilsette salsa og olje, og å klage til leverandøren, uten at det har hjulpet nevneverdig.

Gleden var derfor stor da jeg kom over en sak på nettet om at det faktisk er mulig å få myk avokado, og det på bare ti minutter!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer