Trening:

Slik får du spretten rumpe uten treningsutstyr!

Disse øvelsene fungerer overalt og best av alt: Det tar bare 20 minutter!

FOTO: NTB
FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Ønsker du å trene rumpa uten at du har tilgang på treningssenter og treningsutstyr? Det er fullt mulig å øke både styrken og muskelmassen til setemusklene uten avansert utstyr. Her får du noen utvalgte øvelser som fungerer overalt og best av alt: Det tar bare 20 minutter!

Ett minutt oppvarming!

Før du begynner med øvelsene, tar du en kort oppvarming for å få leddene og musklene i gang. En enkel måte å gjøre dette på, er å sette deg på huk så dypt du kan. Tenk at rumpa skal komme så nærme gulvet som mulig når du sitter på huk. Prøv å kjenne etter at leddene og musklene slapper av.

Tren i sirkel eller en og en

Nå er du klar til å kjøre i gang med øvelsene; enkeltvis eller i sirkel. Om du gjør øvelsene en etter en, gjennomfører du alle serier/runder i samme øvelse, før du går videre til neste. Om du kjører i sirkel, gjør du en serie på en øvelse og går videre til neste øvelse i pausen. Slik fortsetter du til du er gjennom alle øvelsene og gjentar dette i totalt tre runder/ sirkler. Uansett hvordan du gjennomfører økta, er det lurt å kjøre første runde litt rolig før du øker tempo og kraft i de neste seriene. Øvelsene er satt opp i en rekkefølge som er gunstig hvis du skal gjøre øvelsene i serie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer