Eldre mister førerkortet

Slik fikk Johanne lappen tilbake

Johanne Engebretsen (76) hadde kjørt skadefritt i 40 år. Så mistet hun lappen.

FRATATT SERTIFIKATET: Da Johanne Engebretsen var 66 år gammel ble hun fratatt sertifikatet for nesten ett år, fordi hun ble syk og besvimte av medisiner legen hadde foreskrevet. FOTO: GRY CAT. WOLD
FRATATT SERTIFIKATET: Da Johanne Engebretsen var 66 år gammel ble hun fratatt sertifikatet for nesten ett år, fordi hun ble syk og besvimte av medisiner legen hadde foreskrevet. FOTO: GRY CAT. WOLD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

78 år gamle Johanne Engebretsen besto førerprøven på midten av sekstitallet, da hun var i tyveårene. Hun har kjørt bil hele livet uten uhell. Likevel ble førerkortet beslaglagt av myndighetene en vårdag i 2008.

- Jeg skulle slutte å røyke og fikk en type medisin som skulle hjelpe meg med det. Men jeg ble uvel av den medisinen, og en dag besvimte jeg, forteller hun.

Hun dro til fastlegen i håp om å få hjelp med problemene.

Motta våre beste artikler på e-post - meld deg på her!

Fikk brev med beskjed om å levere førerkortet

- Jeg fortalte legen at jeg ble kvalm av medisinene, og at jeg hadde besvimt. Det skjønner jeg nå, at jeg aldri skulle sagt.

Engebretsen forteller at legen var uenig med henne i at plagene var relatert til medisinen. Felleskatalogen opplyser imidlertid at Champix, legemiddelet Hanne fikk i forbindelse med røykeslutt, har kvalme og svimmelhet oppført som den mest vanlige bivirkningen.

- Ikke lenge etter at jeg var hos legen kom det et brev i postkassen om at jeg måtte levere inn førerkortet mitt. Noen dager senere fikk jeg et nytt brev, denne gangen fra legen, om at jeg var observert kjørende. Da turte jeg ikke annet enn å levere det inn, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.