SEXSYMBOL: Marilyn Monroe hadde en skikkelig timeglassfigur, med et smalt liv i forhold til størrelsen på bryster og hofter. Foto: All Over Press
SEXSYMBOL: Marilyn Monroe hadde en skikkelig timeglassfigur, med et smalt liv i forhold til størrelsen på bryster og hofter. Foto: All Over Press Vis mer

Marilyn Monroe

Slik fikk Marilyn Monroe drømmekroppen

Stikkordene er næringsrik mat og enkel styrketrening.

Publisert
I august er det 50 år siden Marilyn Monroe tragisk nok døde, i en alder av 36 år. Hun var en filmdiva av klasse, og ble etter sin død et ikon og sexsymbol over hele den vestlige verden.

Mange artister har forsøkt å kopiere henne, men originalen er som kjent alltid best, og Marilyns kombinasjon av søthet, sex appeal, sjarme og sårbarhet var ganske unik.

LES OGSÅ: Styrkeøvelsene som gir en sterkere kropp - og som du an gjøre hjemme!

VAKKER SOM FÅ: På dette bildet er Marilyn 27 år. Legg merke til at hun ikke har paddeflat mage, og at lårene slett ikke er cellulittfrie. Gjør det henne mindre flott? Absolutt ikke! Foto: All Over Press
VAKKER SOM FÅ: På dette bildet er Marilyn 27 år. Legg merke til at hun ikke har paddeflat mage, og at lårene slett ikke er cellulittfrie. Gjør det henne mindre flott? Absolutt ikke! Foto: All Over Press Vis mer

Marilyns vitale mål

Marilyn var 1,65 m høy, og veide mellom 54 og 64 kilo. Av vitale mål oppgir filmeselskapet som sydde mange av kostymene hennes at de var 37-23-36, mens skredderne hun selv brukte oppgir 35-22-35. Det kommer sikkert an på hvor hun lå på vektskåla på de ulike tidspunktene, for hun varierte jo en del vektmessig. Hun brukte forøvrig en bh-størrelse på rundt 36D.

Det som er helt klart, er at hun hadde en skikkelig timeglassfigur, med et smalt liv i forhold til størrelsen på bryster og hofter.

LES OGSÅ: Så ofte bør du trene styrke

FIGURNÆRT: Marilyns scenekjoler var pinetrange, og spesialsydde for å følge hennes kurver som pølseskinn. Det var ikke plass til undertøy, noe som gjorde sex appealen hennes enda større. Her en lekker sak hun hadde på seg da hun sang bursdagssangen for president Kennedy i 1962, bare oen måneder før hun døde- Foto: All Over Press
FIGURNÆRT: Marilyns scenekjoler var pinetrange, og spesialsydde for å følge hennes kurver som pølseskinn. Det var ikke plass til undertøy, noe som gjorde sex appealen hennes enda større. Her en lekker sak hun hadde på seg da hun sang bursdagssangen for president Kennedy i 1962, bare oen måneder før hun døde- Foto: All Over Press Vis mer

Slik spiste og trente hun

I anledning 50-års jubileet for hennes død, har Daily Mail funnet fram Marilyns egne tips fra en bok der hun forteller om sitt kostholds- og treningsregime, og en artikkel i Peagant Magazine fra 1952 kalt "How I stay in shape".Marilyn hadde et ukomplisert forhold til mat - hun vokste opp fattig, og da var faktisk det å få i seg nok mat en utfordring. Ifølge boka hennes besto frokosten hennes av en kopp varm melk iblandet to råe egg. I tillegg tok hun en vitaminpille.

– Jeg tviler på at noen doktor kan foreskrive en mer næringsrik frokost for en karrierekvinne som har det travelt, sier hun boka.

LES OGSÅ: Er du en matmons? Da bør du bygge muskler!

Elsket gulrøtter

Til middag lagde hun seg ofte oksekjøtt, lammekoteletter eller lever som hun stekte i ovnen. I tillegg spiste hun fire-fem rå gulrøtter. Altså ble det lite ferdigmat på Marilyn. Hun likte rene råvarer best.

– Det må være litt kanin i meg, for jeg blir aldri lei av rå gulrøtter, sier hun.

Hennes store svakhet var iskrem med varm sjokoladesaus, noe hun avslørte at hun ofte unnet seg på vei hjem fra dramaklassene sine.

Marilyn var ingen treningsfanatiker, men hadde en fast rutine med 10 minutter vekttrening, som bestod av to vekter på seks kilo og mange repetisjoner. Dette gjorde hun hver morgen etter frokost.

Nå hadde hun nok en aktiv livsstil, for å være skuespiller er ikke noen kontorjobb. Hun satt nok lite på rumpa i forhold til det vi kontorrotter gjør i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer