Finne nye venner:

Slik finner du venner som voksen

I dag finnes det mange muligheter for deg som ønsker å utvide ditt sosiale nettverk. Frida treffer nye venner gjennom en egen vennskaps-app.

FINNE NYE VENNER SOM VOKSEN: Frykt for å bli avvist eller å bli sett på som rar, holder oss ofte tilbake fra å knytte nye vennskap. FOTO: NTB Scanpix
FINNE NYE VENNER SOM VOKSEN: Frykt for å bli avvist eller å bli sett på som rar, holder oss ofte tilbake fra å knytte nye vennskap. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Med mindre du går på skole eller har en jobb med mange kollegaer kan det være ganske hardt å treffe nye venner, også for jenter i min alder, sier Frida Helgesen (23).

Da hun for et par år siden helt spontant pakket sakene sine og flyttet fra Stavanger til Oslo, opplevde hun det som så mange gjør når de kommer til en stor by; det er slett ikke så lett å bli kjent med nye mennesker.

Fra å ha et stort nettverk i hjembyen, besto omgangskretsen nå stort sett bare av bestevenninnen som hadde flyttet dit sammen med henne.

– Da jeg etter hvert fikk meg en jobb, arbeidet jeg veldig mye alene. Jeg fikk derfor ikke den samme kontakten med andre som du kanskje får på en større arbeidsplass eller en skole, sier hun.

– Det hendte selvsagt at jeg og venninnen min dro ut på kafé for å søke kontakt med andre, men det er vanskelig å etablere et videre vennskap ut av slike møter. Du kan fort bli sett på som en rar person hvis du går feil frem, det er jo ikke normalt at du treffer folk og helt ut av det blå spør om de vil gjøre noe sammen, smiler hun.

Treffer nye venner gjennom en vennskaps-app

Løsningen for Frida ble appen GoFrendly, som er en app for kvinner som ønsker å finne nye venner. HeyVina er en lignende app kun for kvinner, mens appen Bumble kan brukes både til vennskap og dating.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer