Psykopat

Slik forlater du en psykopat

Det kan være vanskelig, men ofte ytterst nødvendig.

BAK LUKKEDE DØRER: Psykopaten kan virke svært sjarmerende og blid for omverdenen, men hjemme bak lukkede dører kommer hans sanne jeg frem. Foto: Shutterstock / LoloStock
BAK LUKKEDE DØRER: Psykopaten kan virke svært sjarmerende og blid for omverdenen, men hjemme bak lukkede dører kommer hans sanne jeg frem. Foto: Shutterstock / LoloStock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Psykopater er like ulike som oss andre, men de er veldig ofte manipulerende. De kan til å begynne med si at de elsker deg og overøse deg med roser – men etter en stund er du «stygg og ubrukelig», sier Aud Dalsegg til KK.no. 

Hun er forfatter av bøkene «Sjarmør og Tyrann» og «Pyskopatens grep», som begge tar for seg mennesker med psykopatiske tendenser og hvordan du kan unnslippe slike personer.

For når du først er dypt inne i et forhold med en psykopat, kan det nemlig føles veldig vanskelig å komme seg ut. Spesielt siden psykopaten sjeldent bare er slem og voldelig, de er nemlig svært gode manipulatorer.

– Det kan være vanskelig når partneren også har sjarmerende og bra sider – og kanskje til og med gråter og lover bot og bedring etter at han/hun har vært psykisk eller fysisk voldelig. De er flinke til å manipulere og overtale, og til å gi deg dårlig samvittighet, forklarer hun. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer