Hjemmelagd Hamburger

Slik former du perfekte hamburgere

Lær deg trikset som forhindrer at burgeren krymper under steking.

PERFEKT HJEMMELAGET HAMBURGER: Visste du at hvordan du former burgeren påvirker sluttresultatet?  Foto: Shutterstock / gorillaimages
PERFEKT HJEMMELAGET HAMBURGER: Visste du at hvordan du former burgeren påvirker sluttresultatet? Foto: Shutterstock / gorillaimages Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem er det som ikke liker en saftig burger? Og det geniale er at det er lekende lett å lage din egen spesialburger hjemme, som du kan fylle med alskens gode smaker.

Har du for eksempel prøvd å blande inn chili, hvitløk, fetaost eller soltørket tomat i kjøttdeigen? Eller friske urter som timian, oregano eller basilikum?

LES OGSÅ: Slik påvirker én burger vekten

Derfor krymper burgeren under steking

Hvis du har laget burger fra bunnen av, er du kanskje også kjent med problemet at den lett kan krympe i størrelse under steking, så du ender opp med en burger som forsvinner helt i burgerbrødet. 

Det har hvert fall vi, men så oppdaget vi et genialt burgertriks - som løser problemet.

Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Det som skjer er nemlig at varmen fra stekepannen eller grillen får proteinet i kjøttdeigen til å trekke seg sammen - og det skjer raskere i burgerens ytterkant.

Dermed krymper burgeren, og blir tykkere og mindre enn du hadde tenkt.SJEKK OGSÅ: Fem supre burgeroppskrifer

Trikset: Lag en grop i burgeren

Burgertrikset som fikser dette går ut på at du former en burger som er litt større enn burgerbrødet i omkrets, og deretter lager en liten grop midt i burgeren med fingrene.

Når du så steker burgeren med siden der du har laget gropen opp, vil du se at den ikke krymper i størrelse, men at gropen forsvinner, og du ender opp med en fin og slett burger i akkurat den størrelse du planla.

Genialt!

LES OGSÅ: Slik får du saftig kyllingfilet hver gang

OBS! En typisk feil du IKKE må gjøre når du steker burgere er å presse på dem med stekespaden under steking. Da klemmer du ut væsken som gjør burgeren saftig. Altså: Ikke prøv å klemme burgeren ut i riktig størrelse under steking, lag heller en grop i den FØR du legger den i stekepannen.

Sjekk også disse oppskriftene på knallgode burgere helt uten rødt kjøtt

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer