Hvem er det som ikke liker en saftig burger? Og det geniale er at det er lekende lett å lage din egen spesialburger hjemme, som du kan fylle med alskens gode smaker.
Har du for eksempel prøvd å blande inn chili, hvitløk, fetaost eller soltørket tomat i kjøttdeigen? Eller friske urter som timian, oregano eller basilikum?
LES OGSÅ: Slik påvirker én burger vekten
Derfor krymper burgeren under steking
Hvis du har laget burger fra bunnen av, er du kanskje også kjent med problemet at den lett kan krympe i størrelse under steking, så du ender opp med en burger som forsvinner helt i burgerbrødet.
Det har hvert fall vi, men så oppdaget vi et genialt burgertriks - som løser problemet.

Det som skjer er nemlig at varmen fra stekepannen eller grillen får proteinet i kjøttdeigen til å trekke seg sammen - og det skjer raskere i burgerens ytterkant.
Dermed krymper burgeren, og blir tykkere og mindre enn du hadde tenkt.SJEKK OGSÅ: Fem supre burgeroppskrifer
Trikset: Lag en grop i burgeren
Burgertrikset som fikser dette går ut på at du former en burger som er litt større enn burgerbrødet i omkrets, og deretter lager en liten grop midt i burgeren med fingrene.
Når du så steker burgeren med siden der du har laget gropen opp, vil du se at den ikke krymper i størrelse, men at gropen forsvinner, og du ender opp med en fin og slett burger i akkurat den størrelse du planla.
Genialt!
LES OGSÅ: Slik får du saftig kyllingfilet hver gang
OBS! En typisk feil du IKKE må gjøre når du steker burgere er å presse på dem med stekespaden under steking. Da klemmer du ut væsken som gjør burgeren saftig. Altså: Ikke prøv å klemme burgeren ut i riktig størrelse under steking, lag heller en grop i den FØR du legger den i stekepannen.
Sjekk også disse oppskriftene på knallgode burgere helt uten rødt kjøtt
Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!