Hentesveis

Slik forteller du kjæresten av han bør «ta håret»

På en varsom måte!

TYNN I HÅRET: En naturlig del av aldringsprosessen, men ikke alltid så lett å innse. Foto: Shutterstock / Stefano Cavoretto
TYNN I HÅRET: En naturlig del av aldringsprosessen, men ikke alltid så lett å innse. Foto: Shutterstock / Stefano Cavoretto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver gang jeg ser en mann med hentesveis blir jeg like fascinert – tror de virkelig at de lurer noen? Vi ser det jo alle sammen, at det kun er noen få hårstrå igjen.

Men så må man huske på at det kan føles svært sårt for en mann å miste håret. Og i stedet for å innse at det er best å ta frem barbermaskinen, så klamrer han seg heller til halmstrå (eller skal vi si hårstrå) så lenge som mulig.

– Selv om det er naturens gang er det helt naturlig, hvem ønsker vel ikke å se best mulig ut? Hvem ønsker vel ikke å se ung ut, sier par- og familieterapeut, Kate Elin Søyland, hos Åpen Dialog i Sandnes til KK.no.

Å få måne på issen og stadig voksende viker er et ytre bevis på at aldringsprosessen har begynt å sette sine ytre spor. Dette kan være litt lettere å takle for en 40-åring enn for en mann i 20-årene. 

Men uansett om han er forfengelig eller ikke, er det naturlig at vi trenger litt tid for å ta «naturens lover» innover oss – selv for en mann.

LES OGSÅ: Vokser håret fortere her?

Ha en positiv tilnærming til det

Hva som defineres som pent, sexy og attraktivt vil variere i både tid og rom – og selvsagt hvor du selv befinner deg i livet. Og det er forskjeller på hva en kvinne vektlegger som attraktivt hos en livspartner.

– Dersom du finner sveisen til din kjæreste skikkelig turn-off, så ikke gå i den fella der du sier hva du ikke vil ha. For eksempel: «er du klar over hvordan du ser ut på håret? Tror du virkelig at du ser fin ut? Når skal du klippe deg? Det ser skikkelig harry ut det tynne håret ditt», forteller Søyland.

Hun anbefaler at du heller får ham i tale i stedet for å bare kritisere eller spøke det bort. For selv om han selv spøker om sveisen, kan det være at han faktisk prøver å spøke bort sårheten. 

– Ofte kan et slikt problem vokse seg større enn nødvendig med at han gjerne ikke prater om det, men lider i stillhet. I tillegg vil det variere fra mann til mann hvor sårt dette oppleves. Har han for eksempel lav selvfølelse vil en slik endring være langt tøffere enn om han er trygg på sin egenverdi, sier hun.

Fortell at «skallet er sexy»

En positiv tilnærming til problemet er derfor den beste løsningen. Fortell hva dere finner attraktivt med hverandre, slik at det blir et positivt fokus på dere begge.

– Hvis han spør da er det viktig å være ærlig, men husk at en ting kan sies på uendelige mange måter. En åpen dialog fjerner ikke problemene, men det gjør livet og flokene man møter, langt enklere å håndtere, sier Søyland og legger til: 

– Noen trenger mer tid på «å ta håret» og da kan små hint om at du syns det er sexy med en skallet frisyre på menn virke mer positivt enn et evig mas om å fjerne det tynne håret.

LES OGSÅ: 4 frisyrer som får håret til å se tjukkere ut

SEXY: I stedet for å fortelle han hva du IKKE liker, bør du kanksje heller fortelle han at du synes skallede menn kan være svært så sexy. Foto: Shutterstock / lightwavemedia
SEXY: I stedet for å fortelle han hva du IKKE liker, bør du kanksje heller fortelle han at du synes skallede menn kan være svært så sexy. Foto: Shutterstock / lightwavemedia Vis mer

Eller kanskje du skal alliere deg med en frisør som kan hjelpe deg med å ta det opp. Noen ganger kan det være lettere å høre det fra en profesjonell. Frisør ved Adam og Eva i Oslo, Vidar Prestmoen, sier til KK.no at han ofte har menn i stolen som begynner å bli tynne i håret, og han prøver alltid å være ærlig.

– Jeg er så ærlig jeg kan med mine kunder, at om hårkvaliteten er synlig dårligere på steder hvor håret faller av, så ber jeg dem ofte klippe det kort. Mitt inntrykk er at det sitter lenger inne nå enn før, og kanskje er det fordi menn i dag er mer forfengelige en forrige generasjon, forteller han. 

Han kan tipse om at det i noen tilfeller kan hjelpe litt å få i seg mye B-vitamin, og da spesielt B6 og B12. Men har du først blitt tynn i håret så er det bare to ting han virkelig vil anbefale:

– Beste råd fra meg i henhold til løsning er enten siste generasjon hårtransplantasjon, á la Rooney og Hushovd. Eller klippe det kort – enkelt og greit, sier Prestmoen. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer