Spare penger:

Slik går du frem for å spare mest mulig på mathandlingen

Kan spare deg for flere tusen kroner.

SPARE PENGER: Planlegg godt og sammelign pris når du handler. Da kan du spare masse penger. FOTO: NTB Scanpix/Shutterstock
SPARE PENGER: Planlegg godt og sammelign pris når du handler. Da kan du spare masse penger. FOTO: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å spare penger på mat trenger ikke å bety at dere må spise havregrøt til alle måltider, men heller en endring i planleggingen og vaner. Her er forbrukerøkonomenes beste tips for å kutte kostnader på mathandelen.

- Hver og en av oss kaster i gjennomsnitt 50 kilo fullt spiselig mat i søpla hvert eneste år. Det betyr at vi kaster en del av lønna vår i søpla. Matsvinnet kan vi redusere ved å planlegge matinnkjøpene bedre, sier forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, til KK.

- En gjennomsnittsfamilie kan spare flere tusen kroner på å planlegge matinnkjøpene og kutte antall turer i butikken. Hvor stort ditt sparepotensial er avhenger av flere faktorer, men ikke minst av hvor gode eller dårlige rutiner dere har i dag, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer