Slank Av Trening

Slik gikk Linda Stokkeland (38) ned 60 kilo

- Det jeg måtte gjøre, kan sammenlignes med avrusning, sier tobarnsmoren.

SLANK MED TRENING OG KOSTHOLD: Slik ser hun ut i dag! Linda Stokkeland (38) har gått ned imponerende 60 kilo. Nå vil hun delta i sykkel-VM. Foto: Astrid Waller
SLANK MED TRENING OG KOSTHOLD: Slik ser hun ut i dag! Linda Stokkeland (38) har gått ned imponerende 60 kilo. Nå vil hun delta i sykkel-VM. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: La oss gå nesten 20 år tilbake i tid. Se for deg ei gladjente på 19 år. Hun veier 100 kilo og har det tungt fysisk, men også og psykisk. På innsiden er hun alt annet enn glad.

Linda Stokkeland fra Stavanger trenger en utvei. Hun søker på en jobb som au pair i California og reiser.

Med blanke ark blir hun tatt vel imot av familien hun skal bo hos. I California er det ingen som kjenner henne fra før, og en spirende lykkefølelse vokser i henne.

LES OGSÅ: Ned i vekt uten slanking

Fant roen i California

Endelig! Nå befinner hun seg langt unna mobbing og negative følelser. Linda stortrives på surfestrendene, og starter å trene. Kiloene renner av, det første året mister hun hele 30 kg. 

SLANKEKRIGEN: Det er 10 år og 60 kilo siden Linda deltok på TV Norges slankeprogram.  Foto: Se og Hør
SLANKEKRIGEN: Det er 10 år og 60 kilo siden Linda deltok på TV Norges slankeprogram. Foto: Se og Hør Vis mer

– Jeg slappet av for første gang på mange år. Langt unna prestasjonsjaget i Norge følte jeg at jeg var bra nok, sier hun til KK Sporty. 

– Selvtilliten min økte og vekten gikk ned. Det er rart. Det var akkurat som om kroppen min roet seg ned på alle måter, og ikke minst vokste treningslysten, forteller Linda.

Tiden som au pair gikk fort, og tilbake i Norge havnet hun i gamle kretser og vaner. 

– Det var ikke bevisst, men jeg ble rett og slett dratt inn i det gamle. Jeg fikk meg jobb som treningsinstruktør i Stavanger og trente masse, men matinntaket sto ikke i stil med treningen.

Linda tok et oppgjør med seg selv. Hun ville tilbake til California. Bort fra kiloene og den dårlige selvtilliten. 

«Jeg må reise tilbake dit hvor jeg kan lykkes», sa hun til seg selv. 

LES OGSÅ: Slik kan du spise deg slank

Havnet i TV-program

Så kom telefonen som forandret livet hennes radikalt.

Hun ble spurt om hun ville være med i tv-programmet «Slankekrigen» på TVNorge.

I dag er det 10 år siden Linda Stokkeland deltok i reality-programmet. Linda veier nå rundt 70 kg og kan banke i bordet med et vekttap på 60 kg. Og det største av alt – hun har klart å holde vekten.

Nå bor hun i Oslo sammen med samboeren Linda Sole (37) og tvillingdøtrene Hermine og Mille. Hverdagen er satt sammen av trening, levering og henting i barnehagen, barnelatter og lærerjobb.

Linda er endelig lykkelig. 

Du har gjort mange store valg for å komme dit du er i dag. Har det vært vanskelig?

– «Slankekrigen» gjorde det samme for meg som California.

TRENER MYE: I år er det ti år siden hun var med i Slankekrigen, og Linda har klart å opprettholde formen siden den gang.  Foto: Mattis Sandblad/VG
TRENER MYE: I år er det ti år siden hun var med i Slankekrigen, og Linda har klart å opprettholde formen siden den gang. Foto: Mattis Sandblad/VG Vis mer

- Jeg måtte rett og slett bryte med mitt gamle miljø. Jeg mener det kan sammenlignes med avrusning. Om du vender tilbake til dine gamle kretser, blir det vanskeligere for deg å endre dine vaner. 

Linda mener det er viktig å gi seg selv en ny sjanse. Kanskje trenger man et nytt miljø? Det er uansett viktig å rive seg ut av de dårlige vanene sine.

Det har vært viktig for henne å omgi seg med mennesker som ville henne godt. 

LES OGSÅ: Overvektige kan være friskere

Satser mot sykkel-VM i 2016

– Jeg er en annen person i dag enn det jeg var før, forteller en målbevisst Linda, som i 2010 ble hektet på sykling.

Da sa hun til seg selv: «Holder jeg vekta nede i fem år, så skal jeg gjennom­føre Birken trippel.»

SLANK MED SYKKEL: Linda Stokkeland (38) gikk ned utrolige 60 kilo og i dag er hun mer sporty enn noensinne.  Foto: Astrid Waller
SLANK MED SYKKEL: Linda Stokkeland (38) gikk ned utrolige 60 kilo og i dag er hun mer sporty enn noensinne. Foto: Astrid Waller Vis mer

I dag trener 38-åringen mot å kvalifisere seg til sykkel-VM i 2016, så ambisjonene er skyhøye.

KK SPORTY: I salg nå.
KK SPORTY: I salg nå. Vis mer

Tross hverdagsliv med tvillinger, kjæreste og jobb, klarer Linda å flette inn effektiv trening. Hun sykler til og fra jobb. Etter endt arbeidsdag legger hun opp forskjellige treningsruter. 

– Nå trener jeg ganske mye, men etter at tvillingene kom for to år siden, har jeg absolutt lært å prioritere. Verden går ikke under om jeg ikke vinner. Det er noe jeg har måttet lære meg.

- Det gjør noe med deg når du faktisk når målene du setter deg. Og ja, nå er det jo dette målet om å delta i VM, sier Linda, som også er bevisst på sunt og balansert kosthold.

Men hovedfokuset er likevel på familien hennes. 

– Det er viktig å sette seg nye mål, men det er like viktig å sette pris på hverdagslykken. Familien betyr alt for meg, og de kommer i første rekke! 

LES OGSÅ: Tre tegn på at du er for overvektig

Denne artikkelen står på trykk i KK Sporty ,som er i salg nå.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer