Sexliv

Slik gjør dere sexlivet ENDA hottere!

Finn tilbake til lidenskapen i hverdagen.

OPPGRADER SEXLIVET: Når man har vært sammen en stund kreves det mer innsats og energi for å opprettholde et godt sexliv. Skaper man en romantisk stemning i forholdet kan dette gi økt sexlyst mener ekspertene.  Foto: Plainpicture/NTB Scanpix
OPPGRADER SEXLIVET: Når man har vært sammen en stund kreves det mer innsats og energi for å opprettholde et godt sexliv. Skaper man en romantisk stemning i forholdet kan dette gi økt sexlyst mener ekspertene. Foto: Plainpicture/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er kjempeforelsket i mannen du nettopp har møtt. Sexen er intens og tilfredsstillende og du får rett og slett ikke nok av din nye flamme. Spol noen år frem i tid og situasjonen er kanskje en litt annen? Sexen er ren rutine og han føles mer som en venn enn som en kjæreste. Forelskelsen har bleknet til et et vagt minne. Hverdagen vant over forelskelsen og erstattet hotte hyrdesstunder med pliktsex og bleieskiftarbeid. 

Så hva kan man gjøre for å få tilbake litt av den romantiske stemningen?

- Det skal så lite til for at noe oppleves annerledes i et forhold. Det trenger ikke starte i sengen, det kan starte med rammene rundt. Man kan gjøre noe så lite som å dempe belysningen og kanskje åpne en flaske vin. Eller man kan fylle badekaret med bobler og hoppe oppi begge to - gjøre noe ekstra for at det skal bli kos, sier sexolog Bianca Smith.

LES OGSÅ: Slik holder kjendisparene forholdet HOT!

- Sex er mer enn samleie

Bryt rutinene en smule og gjør noe hyggelig sammen med partneren din. God stemning dere i mellom kan fort føre til mer lidenskap - også på soverommet.

- Sett av tid til å berøre og kose med hverandre, ikke nødvendigvis for å ha samleie. Fokuser på samtale, nærhet, berøring og intimitet. Husk at sex er mye mer enn bare samleie, minner sexolog Ulla Aasland oss om.

Hun forteller at nærhet til partneren og sexlyst blir kontrollert av hormoner - noe de færreste tenker over. Adrenalin, dopamin, testosteron og oksytocin er alle hormoner som påvirker deg i forelskelsesfasen, og som gjerne minker etter hvert som tiden går.

- Hormonene kan minske når forelskelsen går over eller trekker seg tilbake. Prioriterer man for eksempel hele tiden jobb foran fysisk nærhet med partner, påvirker dette parfølelsen og livsfølelsen. Den negative effekten dette kan ha på hormonsystemet er noe de fleste ikke tenker på i dagliglivet, sier Aasland.

VÆR IMPULSIV: Kvinner krever gjerne mer «oppvarming» enn menn, derfor bør forslag om impulsiv sex ofte komme fra henne.  Foto: Bildhuset
VÆR IMPULSIV: Kvinner krever gjerne mer «oppvarming» enn menn, derfor bør forslag om impulsiv sex ofte komme fra henne. Foto: Bildhuset Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Skaper man en god atmosfære for forholdet vil kroppen produsere flere positive «kjærlighetshormoner» som igjen kan gi utslag i et bedre forhold.

- Det viktigste er å være nær hverandre - prate, holde hverandre i hendene og snakke sammen. Ved å gjøre dette setter man også i gang produksjon av hormoner som gjør at man får økt sexlyst.

LES OGSÅ: Sextipset gutta vil elske

Overrask ham med impulsiv sex

Å overraske kjæresten med en impulsiv hyrdesstund kan krydre hverdagslivet, men da er det helst kvinnen som bør ta initiativet. Bianca Smith minner om at kvinner og menn ofte har ulike tenningsmønstre som man må ta hensyn til når det kommet til spontan sex.

- Menn kan gå fra null til hundre med en gang. De kan gå litt for fort rett på sak for å få tilfredsstilt det de savner. Kvinner trenger ofte å føle at stemningen er riktig. De vil rette opp i grunnlaget for hva som er galt. Et impulsivt initiativ fra mannen kan virke invaderende, men det kan fungere bra hvis det er kvinnen som tar initiativet.

Til de som ønsker å pleie forholdet og sexlivet litt ekstra har Smith følgende råd;

- Et tips til menn som vil ha mer sex er å skape en hyggelig ramme rundt opplevelsen. Er det derimot kvinnen som er frustrert, må hun kanskje være mer direkte i hintene sine.

LES OGSÅ: Ikke tid eller energi til sex?

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer