Sex:

Slik har du fått din «seksuelle personlighet»

- Det er viktig å akseptere at vår seksuelle personlighet kan endre seg etter hvert som man blir eldre, sier sexolog.

STOR DEL AV VÅR PERSONLIGHET: Seksualitet er ikke bare seksuelle handlinger, men også en integrert del av vår personlighet - og det er en energi som driver oss mot å søke kjærlighet, nærhet og glede, forteller ekspert. FOTO: NTB
STOR DEL AV VÅR PERSONLIGHET: Seksualitet er ikke bare seksuelle handlinger, men også en integrert del av vår personlighet - og det er en energi som driver oss mot å søke kjærlighet, nærhet og glede, forteller ekspert. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi har alle en «seksuell personlighet». Hva vi tenner på, hva vi liker å gjøre i senga, hvem vi tiltrekkes av og hvordan vi uttrykker oss om sex.

Vet du egentlig hvem ditt «seksuelle jeg» er?

Har du noen gang lurt på hvor dine seksuelle preferanser egentlig kommer fra, eller hvorfor du tenner på akkurat det du tenner på? Eller kanskje du føler at du ikke har funnet din seksuelle personlighet, og kanskje til og med sliter med skamfølelse knyttet il sex?

Vi har stilt tre sexologer det store spørsmålet: Hvorfor har vi blitt som vi har blitt, seksuelt - og hvordan kan vi bli bedre kjent med vår egen seksualitet?

- Det er mye som former oss

Sexolog og parterapeut Tone Haldorsen forteller at vi alle har en seksuell personlighet - og at den er flerdelt og flytende.

- Noe er grunnleggende i oss fra vi er født, men kan dukke opp når som helst i løpet av livet, sier hun til KK.

Noe av seksualiteten vår plukker vi opp fra alt vi omgås og «utsettes» for gjennom livet: familie, venner, oppvekstmiljø, kultur, religion, media, porno, film, bøker, blader og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer