Kk-mila

Slik holder Else Kåss Furuseth vekten

Komistjernen gikk ned 15 kilo før KK-mila i fjor - i år er hun konferansier!

BURDE ARRANGERES OFTERE: Else Kåss Furuseth kan fortelle at hun best liker å trene foran et publikum, og syns derfor at KK-mila burde arrangeres oftere.  Foto: Nina Ruud
BURDE ARRANGERES OFTERE: Else Kåss Furuseth kan fortelle at hun best liker å trene foran et publikum, og syns derfor at KK-mila burde arrangeres oftere. Foto: Nina Ruud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Førstkommende lørdag går KK-mila av stabelen for andre år på rad, og over 3000 kvinner har til nå meldt seg på.

I fjor var komikeren Else Kåss Furuseth blant kvinnene som skulle løpe, og hun hadde satt seg et mål om å være cirka «like raskt som Peppes» på 10-kilometeren.

Som mange andre, brukte Else KK-mila som motivasjon for å komme i gang med treningen, og gikk ned utrolige 15 kilo på veien mot målet sitt.

I år stiller hun som konferansier for hele arrangementet, og selv om hun ikke er blitt noen treningsnarkoman etter løpet i fjor, holder hun treningen i gang.

LES OGSÅ: – KK-mila har vært vår motivasjon

DELTOK PÅ KK-MILA I FJOR: Else Kåss Furuseth deltok på KK-mila i fjor og kom inn på én time og 15 minutter. I år stiller hun som konferansier.  Foto: Per Ervland
DELTOK PÅ KK-MILA I FJOR: Else Kåss Furuseth deltok på KK-mila i fjor og kom inn på én time og 15 minutter. I år stiller hun som konferansier. Foto: Per Ervland Vis mer

Gir mange flere motivasjon

– Jeg gikk fra å være en som ikke trente i det hele tatt, til å bli en som trener litt. Jeg liker egentlig best å trene foran et publikum, så det beste hadde vært hvis dere arrangerte KK-mila tre ganger i uken, forteller komikeren til KK.no.

Ifølge Else er det vanskelig å si nei til en treningsøkt som innebærer tusenvis av mennesker som heier på deg og motiverende musikk.

– Hvis noen tar med seg glowsticks, så begynner det nesten å ligne «Hyperstate» - og da er det liksom verdt svettebarten, sier hun.

– Hadde det vært sånn på hver eneste trening tror jeg mange flere ville kommet i gang med treningen, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: – Ro ned før løpet

Liker best å løpe

Else prøver å opprettholde de gode treningsvanene etter KK-mila i fjor, men med mange spennende prosjekter, som blant annet forestillingen «Kondolerer», er det ikke alltid like lett.

– Trening er litt som et ekteskap eller forhold. Det går litt i faser, og akkurat nå er jeg vel inne i en 18-måneders krise, men all trening er uansett bedre enn ingenting, har jeg lest.

Når hun først har tid til en treningsøkt, kan hun fortelle at jogging er den store favoritten.

– Det er jo et lavterskeltilbud som ikke krever inngangspenger, pynting eller forkunnskap - det er nesten som å gå byen i Syden. Du blir i alle fall akkurat like svett, sier hun.

LES OGSÅ: Trent hardt og lenge? Drikk øl

SUPERLEKKER: Else gikk ned 15 kilo før KK-mila i fjor, og holder seg fortsatt i god form ved å trene og ha et sunt kosthold.  Foto: Astrid Waller
SUPERLEKKER: Else gikk ned 15 kilo før KK-mila i fjor, og holder seg fortsatt i god form ved å trene og ha et sunt kosthold. Foto: Astrid Waller Vis mer

Dropp maten som er lett å svelge

Etter at humordronningen gikk ned 15 kilo til KK-mila i fjor, kan hun fortelle at hun klamrer seg fast til den samme vekten. Hun tar det ikke så seriøst at hun veier seg inn både morgen og kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)Hun har likevel noen enkle kostholdsråd hun følger ved siden av treningen.

– Jeg har sansen for ærlig mat og prøver å holde meg unna transfett, og generelt mat som er veldig lett å svelge - da er det alltid noe muffins. Smaker det som marshmallows vet jeg at jeg har gått på en smell, forteller hun.

– Men jeg er nok et stykke unna supermat. Bare se hvordan det gikk med Lillian Müller på 71 grader nord, når man drikker alger så mister man oversikten over egne begrensninger. Hun trøkka jo til så hardt at puppen punga, sier Else.

LES OGSÅ: Transfett øker det farlige magefettet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer