Forbrenning

Slik «hopper» du deg lettere

Forbrenner flere kalorier enn du tror.

HOPPENDE GLAD: Hoppetau kan brukes til så mye mer enn bare leking i skolegården. Det er også knallbra trening! Foto: Jari Hindström - Fotolia
HOPPENDE GLAD: Hoppetau kan brukes til så mye mer enn bare leking i skolegården. Det er også knallbra trening! Foto: Jari Hindström - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hoppe sa gåsa, danse sa reven...

Mange tenker kanskje på barn i skolegården eller proffboksere når hoppetauet skal tas i bruk, men det er ingen grunn til å ikke bruke nettopp dette verktøyet mer aktivt i treningsregimet ditt. 

Personlig trener Eirik Bakken ved EVO Fitness tyr ofte til hoppetauet med sine kunder.

- Jeg bruker hoppetauet ofte i korte sekvenser for å få kundene gode og varme før styrketreningen. Hoppetau er en effektiv måte å trene på ettersom store deler av kroppen er aktiv og i bevegelse.

- En stor forskjell på løping og hopping er måten hopping gir mer trening på koordinative egenskaper, som øye-fot koordinasjon og lignende. Dette er egenskaper veldig mange voksne i en alder av 20 og oppover ikke har godt nok utviklet, sier Eirik til KK.no. 

LES OGSÅ: Slik får du Bar Rafaeli superkroppen

Effektiv treningsform

Effektiviteten av å trene med hoppetau er enorm. Grunnen til det, er at man må hoppe hver gang tauet passerer føttene.

Ved hopping aktiverer du store muskelgrupper som forside lår (quadriceps) og setemuskulatur (Gluteus Maximus). Dette er to av de største musklene du har i kroppen, og derfor er hopping svært effektivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer