Alkohol

Slik kan alkohol påvirke vektnedgangen

Handler ikke bare om kaloriene, men også den dårlige dømmekraften alkohol kan føre med seg.

ALKOHOL OG VEKT: Har du endret kostholdet og lurer på hvordan alkohol kan påvirke? FOTO: NTB
ALKOHOL OG VEKT: Har du endret kostholdet og lurer på hvordan alkohol kan påvirke? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Er du i ferd med å endre livsstilen din til det sunnere? Enten det er for å bli sterkere, få bedre humør eller for å gå ned noen kilo, kan det være lurt å bli obs på alkoholinntaket. Det er klart du skal kunne unne deg vin eller gode drinker i blant, men om du har bestemt deg for å redusere alkoholinntaket til fordel for helsa, får du mange tips her!

Ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI) gir alkohol oss energi - men ikke næring. Alkohol tilfører såkalte tomme kalorier, og det kan sabotere både trening og inntak av nødvendige næringsstoffer. Videre skriver NHI at kroppen vil prioritere å forbrenne alkoholen, og det vil si at den slutter å forbrenne alt annet.

Som du helt sikkert vet, inneholder alkohol mye kalorier. Om vektnedgang er målet, kan det derfor være lurt å kutte ned på inntaket av alkohol. I tillegg vil alkoholinntak kunne påvirke hvordan du yter på trening:

– Hvis du ønsker å få treningseffekt dagen etter alkoholinntak, så bør inntaket være minimalt. Hvis du drikker større mengder, vil det påvirke treningsresultatet ditt, og du presterer dårligere, har Terje M Halvorsen, som er idrettslege, leder av Exercise is Medicine Norge, og administrerende direktør/legespesialist i Norsk Førstehjelp AS, tidligere uttalt til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer